Po meni, revolcionarnog proizvoda u svjetu lova vise nema.
Od vatrenog oruzja i sustava sve je vec izmisljeno do kraja drugog svjetskog rata.
U narednim godinama, nakon ww2, dizajnirane su linije premium metaka. i Vidjeli smo evoluciju i ekspanziju raznih magnuma na trzistu, koja danas lagano splasnjava,
Optike su dozvijele svoj vrhunac, i sad sa poplavom elektronskih i nocnih uredjaja skupe optike gube pomalo smisao.
Nakon tog se pojavila i plastika u kundacima i pistolju, pa i to se vec ohladilo. Plastika dio svakodnevnice u opremi
Krenuli smo sad u stagnaciju, i sve godisnje novosti se svode na marketing razno raznih ergonomskih rjesenja, ili pojavu novih kalibara koji se javljaju po ustaljenim fomulama balistike, sto je vec vidjeno s pojavama magnuma.
Ono sta ja vidim u buducnosti, a mozda ipak grijesim, je daljnji nastavak stagnacije, zakonsko ogranicivanja i ukidanje poluatomata, smanjenje kapaciteta spremnika.
Nekidan citam u novinama, kinezi napravili top na elektromagnetski impuls (6 mach brzina zrna), ako to zaista funckionira to je onda revlocionarni skok u dizajnu oruzja, ali za sad neprijemjenjivo i nepotrebno u sportu ili lovu.
Ostaje nam samo reciklirati postojeca rjesenja, pod pritiskom dnevne zakonske regulative, barem sta se sporta i lova tice, i prezentacija recikliranog materijala u novom dizajnu..,, Te intergracija sve vise mogucih funckija u modernije elektronske optike, sve manjih dimenzija.
To je moje neko vidjenje kako ce to u skoroj buducnosti ici.