Autor Tema: Varaždin sajam 2014  (Posjeta: 5976 vremena)

Offline Kimboarap

• K 500
Odg: Varaždin sajam 2014
« Odgovori #15 u: 09. 10. 2015. 15:28:20 »
Suma d4

Offline Iggy

• K 500
  • Waidmannsheil!
« Odgovori #16 u: 09. 10. 2015. 16:55:51 »

Sve je isto ko i prošle godine.

Za prošetat, pojest i popit se uvijek isplati!   d4  z10

Offline HS-2000

• K 1000
  • Živim,lovim i uživam...
    • 0000000
« Odgovori #17 u: 09. 10. 2015. 22:14:56 »
Nadamo se u nedjelju otići i možda nešto novog vidjeti i naučiti.
Nada umire zadnja pa tko zna... hao
Pozdrav
Odavno smo graničari stari!!!!

Offline slavisha

• K
  • *
« Odgovori #18 u: 10. 10. 2015. 10:03:20 »
Ima li bar popusta kakvog? fre
pretpostavka je majka zajeba

Offline grga33

• K 1000
« Odgovori #19 u: 10. 10. 2015. 14:14:24 »
 Slobodno odi prosetati do sume, sajam je katastrofa po meni nikad gori zagi

Offline slavisha

• K
  • *
« Odgovori #20 u: 10. 10. 2015. 16:42:42 »
Ode Blaser sretnom kolegi iz Sela kraj Siska.. d7

Offline spinnaker

• K 2000
« Odgovori #21 u: 10. 10. 2015. 17:12:37 »
Ode Blaser sretnom kolegi iz Sela kraj Siska.. d7

jel to onaj iz kettnera?
a rekao sam prodavaču da sigurno neće mene izvuč  >:(

Offline slavisha

• K
  • *
« Odgovori #22 u: 10. 10. 2015. 19:10:34 »
Je, upravo taj.
A vidis, ja sam tvrdio da ce me izvuc.  slL kad eto..

Offline springo

• K 500
« Odgovori #23 u: 10. 10. 2015. 19:56:38 »
Ma ja sam se molio bogu da me ne izvuku.
Taman posla da mi još zatvarač razbije nos... slL
Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima.
Tako je i kad si glup.

Offline fazan

• Moderator
  • K 3000
  • Živim da lovim
« Odgovori #24 u: 11. 10. 2015. 10:55:38 »
Jučer bio po dvadeseti put na Varaždinskom sajmu . Iz godine u godinu sve lošije , skuplje i s manje izlagača . Moram priznati da prateći razvoj , prosperitet i u zadnjih tri-četiri godine rapidan pad kvalitete kako po broju izlagača , tako i po sadržaju ne mogu konstatirati da ako ne dođe do bitne promjene Sajam će izgubiti svrhu , odnosno prefiks LOVAČKI , jer svega je više od sadržaja za koje je namjenjen .
Rekao sam pred par godina da više neću ići , no uvijek se nadam da će biti bolje no lani , no na žalost pomaka nema .
No Sajam je za mene mjesto gdje se uvijek sretnu poznata i draga lica s kojima se rado evociraju uspomene , ispriča koja lovačka i dogovori neka kava i gablec u Zagrebu .
Hrvatske Domovine Sin.

Offline sgrah3

• K 100
  • **
« Odgovori #25 u: 11. 10. 2015. 14:21:13 »
Do kad je otvoren sajam?(sati) zagi
Kad bi se još jemput rodil,najrajše bi zagorec bil!

Offline berbenn

• K 500
« Odgovori #26 u: 11. 10. 2015. 17:56:21 »
Jučer bio po dvadeseti put na Varaždinskom sajmu . Iz godine u godinu sve lošije , skuplje i s manje izlagača . Moram priznati da prateći razvoj , prosperitet i u zadnjih tri-četiri godine rapidan pad kvalitete kako po broju izlagača , tako i po sadržaju ne mogu konstatirati da ako ne dođe do bitne promjene Sajam će izgubiti svrhu , odnosno prefiks LOVAČKI , jer svega je više od sadržaja za koje je namjenjen .
Rekao sam pred par godina da više neću ići , no uvijek se nadam da će biti bolje no lani , no na žalost pomaka nema .
No Sajam je za mene mjesto gdje se uvijek sretnu poznata i draga lica s kojima se rado evociraju uspomene , ispriča koja lovačka i dogovori neka kava i gablec u Zagrebu .
Bravo fazane! Sve ovo sto si ti napisao ja sam danas izgovarao u sebi vozeci se kuci sa sajma u Varazdinu  pripremajuci recenziju... Eto, preduhitrio si me! Nekad, kada sam tek poceo ici na sajam dok je jos bio u staroj dvorani sve je kud i kamo vise imalo svoje drazi. Kao tek formiranom lovcu(tada, uz par lovova u Zelendvoru) taj sajam je u meni stvorio tako lijepu sliku o tom gradu da je i dan danas neizostavan u mom cjelogodisnjem "rasporedu sati". Da je sajam i gori i da znam da ce takav biti, provozao bih se do Varazdina sa svojom lovnom grupom, rucao i natrag...Ali ipak,(ponovit cu tvoje) ukoliko se sto ne promijeni, sajam ce izgubiti svoju svrhu i draz! Najprije, sve je manje i manje izlagaca vezanih za lov, a ono sto se i izlaze, nije nesto...Svaka cast, neka bude i takvih za svaciji dzep, ali... Na drugu stranu dodje njih par sa pretjeranim cijenama i to gubi smisao! Svakako je lijepo doci i rucati, provozati se, ali ipak to nije primarna svrha mog posjeta sajmu! Umjesto akcijskih cijena, popusta, povoljnijih davanja pa cak i neke vrste edukacije, sajam je postao jedno obicno izletiste sa svakom godinom  manjim i manjim brojem izlagaca... Dok god se grad Varazdin, njegova turisticka zajednica, HLS ili tko vec ne dogovore oko cijena sajmisnog prostora, mislim da ce sajam lova u Varazdinu poprimiti jos negativnije razmjere i da ce umjesto onoga sto treba biti po svom imenu, postati jedno obicno izleziste na Dravi u kojem ce jedino svoj gust pronaci oni kojima se jede pod satorom, a sve ostalo pada u drugi plan, tj. duboko ispod toga! Steta! Zalosno je, ali vise se opreme moze naci u Lovackom vijesniku ili Dobroj kobi nego danas na sajmu! Nadam se da ce netko od mjerodavnih procitati ove razocaravajuce recenzije pa donijeti neku odluku s kojom ce sajam dignuti na nivo kakav je bio nekad ili cak i vise...

Offline roger

• K 3000
  • *
« Odgovori #27 u: 12. 10. 2015. 04:58:54 »
Zalosno je, ali vise se opreme moze naci u Lovackom vijesniku ili Dobroj kobi nego danas na sajmu! Nadam se da ce netko od mjerodavnih procitati ove razocaravajuce recenzije pa donijeti neku odluku s kojom ce sajam dignuti na nivo kakav je bio nekad ili cak i vise...

Nazalost, ali oba casopisa/glasila su danas pala na niske grane a po svojoj namjeni ne bi trebalo da se pretvore u prodajne kataloge.
Dok je "Lovacki vjesnik" pao na niske grane, o cemu se pisalo zasebno, "Dobra kob" se jos "bori da odrzi neki malo vislji nivo kvalitete.
Citam tako zadnja dva broja "Dobre kobi", i zapne mi za oko jedan detalj: clanci o novoj ceskoj kombinaciji i talijanskom karabinu "Iris" - prepisani iz magazina "Kalibar".
Neki clanci o lovstvuu, poput lova divlje svinje zamkom - prepisani iz magazina "Wild und Hund".

Pa zar nema u HR autora da napisu neki kvalietetan tekst o lovu ili opremi, nego se prepisuje iz stranih casopisa?
Jos i za to treba skinuti kapu, jer "Lov. Vjesnik" se ne trudi niti toliko.

Tako da ako je citati sta kolege prethodno pisu, stanje sa sajma je samo indikacija pada opce kvaliete, ali po meni i ekonomske situacije u nas.

Za neka bolja vremena, trebali bi bolji kadrovi da iznesu bolji kvalitetu.
Gente Balcanico!

Offline Laufer 223

• K 2000
« Odgovori #28 u: 12. 10. 2015. 09:18:24 »
Ima autora, al treba ih platit, a veliki tajnik HLS-a je izjavio citiram: Imamo mi autore koji pišu zabadava. E pa zato ti LV je kakav je, a proračun LSH je i dalje cca. 20.000.000 kn.

Offline roger

• K 3000
  • *
« Odgovori #29 u: 12. 10. 2015. 09:25:28 »
Laufer 223,
Taman sam napisao o ekonomskoj situaciji u prethodnom postu,  i kad sam stisnuo"posalji" onda sam se tek sjetio da bi kvalitetne autore - zapravo trebalo platiti!
 zagi

Doduse, ovi u "Kobi" vjerojatno placaju neka autorska prava za prenosenje tudjih clanaka iz "Kalibra" i "Wild und hunda", ali vjerojatno je i to jeftinije, nego platiti kvalitetan i originalan strucan clanak.

Gente Balcanico!