Ti Radane znaš puno više sudaca od mene, često si po natjecanjima, i reci, koliko njih znaš da se duži niz godina bave uzgojem neke pasmine, da teže prema boljem i kvalitetnijem? Da su primjer svima nama. Ja znam neke, ali takvi ne sude, ne mogu doć do prilike od ovih, koji misle da su od Boga poslani, da jedini oni mogu i zaslužuju da nama prodaju maglu.Po mom mišljenju, prvo šta se mora promjenit je da se podignu kriteriji bodovanja pasa. Ti si Radane u prijašnjem postu spomenuo da u Austriji ima možda i više mješanaca nego kod nas. Ja mislim da nije tako. Šta misliš da naše pase vodimo kod Austrijanaca ili "Švaba" na IPO ili druge ispite. I reci iskreno, koliko bi ih položilo? Po meni, najviše 20-30%, za razliku od ovih kod nas 70-80%. Kod nas svaki đukac može proć, ako nije slučajno danas, za dva tjedna sigurno. I onda imamo priliku da od takvih kupujemo. Ono šta kinolozi rade u Austriji, ali i drugim europskim zemljama, za nas je još uvijek znanstvena fantastika. Al ima kod nas pravih uzgajivača, reka bi i vrhunskih, posebno terijeraša. Znaš kolegu Naterwalda. Njemu bi i Njemci zavidjeli. E takvi bi nama tribali sudit.