Svaka rana i stradanje psa u lovu je teška za psa i njegovog vodiča i to znaju samo njih dvojica,jer su jedan drugome velika podrška...Nekako mi je najgore kada se dogodi da lovačkog psa rani ili ubije da doslovno tako kažem neki lovac a ne divljač kada već dolazi do stradavanja.Ja uzgajam i lovim sa njemačkim lovnim terijerima već dugi niz godina i nagledao sam se svakakvih rana,postavit ću samo neke slike i od mojih pasa.Pancirke koje su se ovdje spominjale su nepraktične za manje pasmine jer se pas sputava i ograničava mu se brzina i okretnost,sposobnost da umakne u naletu divlje svinje,jednostavno je najbolje sve skinuti sa psa jer u borbi sa veprom dolazi do svakakvih situacija kada pas ima bilo šta na sebi pa i ogrlicu bilo kakvu.A igla i konac nisu presudni da su odmah pri ruci kod stradavanja pasa jer se ništa ne dobija trenutnom intervencijom na terenu,ako pas iskrvari svakako mu se teško može pomoći na licu mjesta,tu od igle i konca nema pomoći a rane koje ne krvare se stignu zašiti i u sterilnijim uvjetima koliko je to moguće u ambulanti a ne u šumi,uz stručnu osobu i sam rad odnosno šivanje.