mozda je malo
, ali lov zeca sa kerovima nije bas neki filing, posto u nasem drustvu je dozvoljen lov zeca samo kruznim lovom i to hajkom, u kojoj ucestvuju svi lovci iz drustva zajedno, novotarija je da je dozvoljeno da se vode kerovi, i mogu ti reci, vise odmazu nego sto pomognu, prvo, sve su to pticari, nenauceni za lov na otvorenom (oranje, detelina.....) idu daleko od gazda posto g acelo vreme vide sto nije slucaj u lovu na fazana u gustisu, drugo, ne drze se samo gazde nego vijaju zeceve i ispred ostalih lovaca, trece kad stignu odstreljenog zeca svog ga izgnjavusaju il ne daj boze da ga stignu dve džukele u isto vreme,i cetvrto, pas kad nauci na lov na zeca, posle u lovu na fazana ako se krene zec odeeee, pri tom vijanju po oranju naravno sustane i posle nije nizasta a ne za lov(taj dan naravno)....
ove godine me konstantno zapada da idem do takvih nekih likova, tako da sam od 3 lovna dana imao samo 2 prilike za pucanje na zeca, ostalo su mi nedresirane vaške razvijale ispred mene....
nisam hteo da se zameram sa ljudima i da im kudim kerove, ali mislim da ako ces da vodis kera, nemoj ga voditi da smeta drugima....