Autor Tema: Alpski brak jazavčar  (Posjeta: 190191 vremena)

Offline fuma

• K
  • *
Odg: Alpski brak jazavčar
« Odgovori #420 u: 23. 02. 2010. 08:32:58 »
sudeći po slici bit će definitivno povišen pa i nemožeš očekivati neku preveliku ocjenu ali ako bude dobar radnik to ćeš lako preboliti .....

Offline lav

• K 100
  • **
« Odgovori #421 u: 23. 02. 2010. 21:50:21 »
recite mi dali bi se moglo braka naučit da ne tjera ovce a goni svinju , pošto ima puno ovaca na Braču, ima li ko iskustva sa tim?

Offline patkaros

• K
  • *
  • suma je moj zivot
« Odgovori #422 u: 23. 02. 2010. 23:00:33 »
Pozdrav svim brakirdzijama,nisam preterano strucan da ocenjujem kao na izlozbi ali moje viđenje iz ugla lovca. Stene je dobro odgajeno koliko vidim pravih nogu sto je bitno za dobar gon,bitno je da ima dobar glas.Sve ostalo nije bitno za dobar lov,ostalo je perfekcija.Dobar pogled i mirna ruka!
Poz.svima lovac sam ne preterano dugo, ali sve cu nadoknaditi.Lovim u Macvi,Ceru,Homoljima i svugde de je dobro druzenje.Preferiram lov(sumski crni đavola)divljih svinja,mada uzivam u svemu.Volim planinu,sumu,obicne ljude i dobro druzenje.

Offline Pepi18KA

• K 500
« Odgovori #423 u: 24. 02. 2010. 09:18:32 »

pozdrav  zagi
 znate kako sam ja čuo da ljudi odvikavaju pse od ovaca??? odeš kod nekoga ko ima ovce...privežeš psa na kratki lanac u neki uski prolaz kuda ovce prolaze, potjeraš ovce,preplašiš ih i one će počet bježat; ali treba napravit tako da im je jedini put za bježanje taj uski prolaz gdje je pas! kad protrče pored njega,možda ga koja i nagazi ili udari 90% su šanse da ih više neće ni pogledat   z14

ja mislim da sam možda to pročitao ovdje na forumu al nisam siguran.... ččč ččč ....uglavnom,tako bi to išlo  teaa                    z10
Bog je svakom čovjeku odredio broj dana u životu. Dani provedeni u lovu nisu ubrojeni u taj broj.

Offline Radan

• K 500
« Odgovori #424 u: 24. 02. 2010. 09:55:47 »
na braču žive ovce u divljini kao i srna, muflon,jelen itd.prema tome tribaš kupit štene ili gotovog psa kojega ćeš odučit od gonjanja ovaca i svaki se pas može odučit od ganjanja određene divljači ali triba volje i strpljenja i rada.

Offline patkaros

• K
  • *
  • suma je moj zivot
« Odgovori #425 u: 24. 02. 2010. 11:56:38 »
pozdrav nemam nekog iskustva sa ovcama ali znam kako sprecavaju da goni srnu.U gater se unese srna ili srndac normalno i divlje svinje,psu se stavi el.ogrlica(teletak)koji tuce na vecu daljinu.U gatr uđe 3-4 coveka sa dvvogledima da prate psa,ako krene gon ya srnom ovi javljaju i mlate ga strujom obicno se vrati vlasniku koji ga malo ohrabri i krece ponovo.Ovo se ponavlja 3-4 dana i nekoliko puta u jednom danu,posle ovakog drila retko koji goni drugu divljac osim svinje,verovatno da bi i ovca upalila vredi probati.
Poz.svima lovac sam ne preterano dugo, ali sve cu nadoknaditi.Lovim u Macvi,Ceru,Homoljima i svugde de je dobro druzenje.Preferiram lov(sumski crni đavola)divljih svinja,mada uzivam u svemu.Volim planinu,sumu,obicne ljude i dobro druzenje.

Offline lav

• K 100
  • **
« Odgovori #426 u: 24. 02. 2010. 21:35:00 »
radane može se tu pasa naučit da ne goni ovce npr stado od nekog poznanika na kojem ga učiš, ali kako si sam rekan ovce su tu divlje i ne čuvaju se tako da pas može sasvim drukčije reagirat na neku drugu ovcu, na malo janje koje se tek izleglo i krvavo je a on je na tragu i sto drugih situacija. treba dosta truda a ni poslije nisi siguran da neki drugi pas neće krenit i onda svi za njim. kod nas su se najbolje pokazali istarci i posavci, mislim najlakše ih je odučit od ovaca, brak je ipak agrasivniji oas po prirodi i tribalo bi se držat naših domaćih.

Offline jura23

• K 500
« Odgovori #427 u: 24. 02. 2010. 22:00:15 »
Koliko je star Kastor, da li taj pas lovi ili se samo izlaže, hvala unaprijed.

evo kolega odgovor na pitanje... zagi

Offline DARK

• K 100
  • **
« Odgovori #428 u: 25. 02. 2010. 07:54:07 »
jura23 nisi trebao baš staviti tako groznu sliku...mogu samo pohvaliti doktoricu koja se javila na telefon i u 11 sati navećer i primila Kastora na drugu operaciju u jednom danu gdje mu je bila šansa da preživi 50:50 zbog anestezije....Operacija je trajala 3 sata...Sada se gotovo i ne vidi da je bio posječen..
Izvukao se i sada je prošlo već 5 tjedana nimalo nije izgubio volju za svinje istim tempom i voljom ih lovi....

Offline Pepi18KA

• K 500
« Odgovori #429 u: 25. 02. 2010. 08:57:37 »

Milsim da Kastor ipak lovi... fre fre fre fre
Bog je svakom čovjeku odredio broj dana u životu. Dani provedeni u lovu nisu ubrojeni u taj broj.

Offline Adela

• K
  • *
« Odgovori #430 u: 26. 02. 2010. 11:45:53 »
Kastor je odličan mladi brak oštar ustrajan izrazito sljedoglasan pred njim je velika lovačka karijera ako malo povuče ručnu kod starih kvrgana

Offline laptop

• K 100
  • **
« Odgovori #431 u: 27. 02. 2010. 20:05:14 »
kupis braka od 8 mjeseci.sta dalje?kako i kud krenuti?sta prvo pocet raditi s psom?kako ga
oducavati od srna a napravit otrovom za svinje?
kralj disco čage

Offline patkaros

• K
  • *
  • suma je moj zivot
« Odgovori #432 u: 28. 02. 2010. 20:46:41 »
poz.svima interesuje me dali ko zna kakva se dobije kombinacija ukrstanjem braka i hanoverskog krvoslednika. Zivo me interesuje kakve bi mu bile lovne karastike.

Offline patkaros

• K
  • *
  • suma je moj zivot
« Odgovori #433 u: 28. 02. 2010. 21:06:33 »
Zavisi od lovist,ako imas dosts svinja(dosta taze traga)psa na povodac pa na taze trag.Pustas ga samo ako pocne peni i vristi,ako bude gona odlicno ako ne onda se ponavlja.Nemoj da zaboravis da pravi svinjar se dobija te krajem 4-te godine,ali nista to nije kada je dobar i radan onda je milina ga izvoditi.Ja imam jednog koji ima 20mes.krenuo je svinju ove sezone a zeca i lisicu je krenuo kao stene sa 5meseci,a sad imam drugog njegovog brata po ocu koji ima sad 7mes.ni da mrdne,samo trci kao lud.

Offline Hunter7x64

• K
  • *
« Odgovori #434 u: 02. 03. 2010. 14:39:45 »
Posto se ne razumijem bas u brakove moze li mi netko reci nesto o ovome psicu star je 7 mj dali moze dobiti pozitivnu ocijenu.Zahvaljujem zagi
Krasan je!Dobra kob.