I moj se ko beba bojao srnjaka koji bauče kad ga je čuo prvi put. Pošto do tad nije nikad čuo, nepoznato mu je bilo, a nije bio stabilan jer je bio mlad. Nemoj se brinut. Nemoj forsirat sad odlazak u šumu i polje jer ima mlade divljači pa to nije etički, ni moralno, ni lovački a ni financijski opravdano jer će vam stvarat gubitke. Rače se sad pozabavi poslušnošču. Tipa da ti doče na poziv. Nabavi si lovački rog i kad je pas na dvorištu zovi ga tako da puhneš u rog i kad doče daj mu komadič slanine, čvaraka i neke poslastice uz obilnu pohvalu. Povezat će ugodu sa zvukom roga i tobom i pohvalom, a to će joj sve godit. Što je jako potrebno u lovu, jer ako goni sat vremena, trebat će joj dva da se vrati a ti ju zvukom možeš navigirat da doče točno tebi. Meni je najvažnije da se iz lova vračam sa svojim psom. A ne da se kao primitivac derem po šumi ili ga zovem pucnjem iz puške, pa u lovu svi pucaju i onda će svima ič, a meni to nije cilj. Orijentaciju na terenu i dolazak na poziv u šumi, ipak je to nepoznat teren za razliku od dvorišta kreni trenirat čim krenu skupni lovovi.
Javi rezultate i ispričavam se ako sam dao savjete za koje več znaš.
Dobra kob!