Autor Tema: Alpski brak jazavčar  (Posjeta: 190177 vremena)

Offline TUROPOLJE

• K 500
Odg: Alpski brak jazavčar
« Odgovori #495 u: 25. 07. 2010. 10:52:57 »
G. Veljko kada sljedeći put dolaziš u RH  onda se javi da te upoznam sa G. Žalcem do tada dobra  kob!

Offline hrvoje

• K 100
  • **
« Odgovori #496 u: 25. 07. 2010. 22:05:20 »
Prodaje li Žalac štence, i koja je cijena?

Offline veljko

• K 100
  • **
« Odgovori #497 u: 26. 07. 2010. 13:11:13 »
Pozdrav svima.Redovito citam na forumu al sam se ulijenio za pisat.TUROPOLJE nadam se da cu jednom imat vremena da navratim da se bar mi upoznamo.Za g.Zalca sam cuo puno dobrih stvari pa sam cak i kontaktirao sa njim preko telefona za mog prijatelja Francuza ali ga licno nisam nikad sreo.Stence vjerovatno ima redovito imo je i prosli put kad je Francuz bio kod njega ali su bili premali za preko granice.Moja kuja ima 7 komada 5 zenki i 2 muska super sam zadovoljan sad su 5 tjedana a druga se naparila 10.07.

Offline TUROPOLJE

• K 500
« Odgovori #498 u: 26. 07. 2010. 15:09:20 »
Super Veljko ,, znaći da se možemo i dogovorizi da ti dovedeš kujicu iz svog legla a od mene dobiješ iz mojeg legla jer se jedna kuja mora šteniti idući mjesec. z10

Offline veljko

• K 100
  • **
« Odgovori #499 u: 07. 08. 2010. 12:08:21 »
  Evo bio sam malo odsutan pa nisam odgovorio.Naravno da mozemo napravit neku zamjenu sa zadovoljstvom sad iz ovog legla nemam vise nista ali mi se treba kotit druga kuja oko 15.09. kci od ARONA a naparena sa DAXOM od Lacine kojeg sam kupio proljetos.Inace za sve ostale ljubitelje brakova momentalno ima legla kod Ban Martina u Velikoj Mucni kod Koprivnice.Ima jako lijepe i radne pse.Ja sam mu uzeo nekoliko za Francusku i sve je OK cak ima jedna kuja sto je bila najljepsi brak na sampionatu FR a uz to je i odlicna u radu a moja sto momentalno ima stence je takodje super u radu.

Offline Dominik7

• K
  • *
« Odgovori #500 u: 18. 08. 2010. 14:40:57 »
pozz lovci!!ako netko treba brak jazavcarku staru 1 godinu i 2 mjeseca nek se javi...dobit ce ju na poklon...hh...kujica je od dobrih roditelja samo s njom treba malo raditi..

Offline veljko

• K 100
  • **
« Odgovori #501 u: 06. 10. 2010. 13:24:23 »
Evo sta sam sacuvo za sebe iz prvog legla FALKO od LEPAVINE

Offline veljko

• K 100
  • **
« Odgovori #502 u: 06. 10. 2010. 13:26:52 »
A da na slici ima 3 i pol mjeseca

Offline donet

• K
  • *
« Odgovori #503 u: 04. 01. 2011. 16:49:17 »
Pozdrav svim brakdzijama. U Srbiji se trenutno nalazi jedan pas ove pasmine poreklom iz Hrvatske i sa Hrvatskim rodovnikom. Pas se zove "Brik" ,rodovnik psa sam gledao i zapamtio sam da je otac psa "Aga" i da mu je deda po majci pas po imenu "Črt" zhelinski ili tako nesto... Pas je tetoviran na levo uvo, cipovan... Medjutim vlasnik psa nema i radnu knjizicu psa, ima samo zdravstvenu. Pas je na prodaju i to za neke jeftine pare, a star je 3,5 godina. Interesuje me dali neko od clanova foruma, slucajno zna nesto o ovoj liniji pasa ? Nemran sam da kupim tog psa, nisam ga gldao na terenu, kazu da je odlican zecar, ja imam jazvicarku poreklom od pasa Gorana iz Krusevca, pa bi ih mozda ukrstio...

Offline donet

• K
  • *
« Odgovori #504 u: 06. 01. 2011. 17:30:10 »
Evo i punog rodovnika psa:

Roki Semeljacki                        Brin Velikolaski
      Aga                                                                          Borka
                                         --------------------------------------------
                                         Keti Ceranska                          Cicar
                                                                                     Ajka
------------------------------------------------------------------------
                                          Doro                                     Atis
       Ara                                                                         Arna
                                         --------------------------------------------
                                          Alma                                    CRT Polzelski
                                                                                     Brin

Ako neko nesto zna o ovoj linija pasa ili je umao bilo kakvo iskustvo neka napise nesto...

Pozdrav . . .

Offline LZ-9

• K
  • *
« Odgovori #505 u: 11. 01. 2011. 12:41:59 »
Donet - ko je odgajivač toga psa i kada je oštenjen ?

Offline donet

• K
  • *
« Odgovori #506 u: 13. 01. 2011. 16:35:45 »
Odgajivač je Krznarić Željko,Blažani, Brinje . A oštenjen je 19.04.2007.god

Broj rodovnik psa je:HR 20691 BJ, što je ujedno i tetovir broj na levom uvetu...

Offline likabrinje

• K 500
  • bilo kuda Sauer svuda......
« Odgovori #507 u: 13. 01. 2011. 16:44:45 »
Ja sam iz brinja i kupovao sam od Željka Brakove ima odlične pse......

Offline LZ-9

• K
  • *
« Odgovori #508 u: 14. 01. 2011. 08:22:44 »
Donet evo malo informacija u vezi tvog pitanja . Meni je poznato to leglo iz kojeg je otac psa Aga .
Video sam njegova dva brata iz legla  , jedan je čak i bio oglašen na prodaju na ovom forumu ali
je  oglas skinut pošto je pas u međuvremenu uginuo od trovanja , mislim da se zvao Aris , i bio je
odličan pas za lov divlje svinje i to već  sa 8-9 meseci .  Ta je pas izveden i na utakmicu na divlju svinju
u Starom Slatniku   bez ikakve pripreme  i rada sa njim i čini mi se da je bio 4  od  12  brak jazavičara
koji su izvedeni na utakmicu , sigurno je bila manja ocena na dozivanju  pa je dobio II b nag. razred .
Da je malo rađeno  sa njim bilo bi sigurno lepih plasmana . Ovaj pas je bio kod odgajivača ,gde je i uginuo.
I drugi brat iz ovoga  legla je odličan svinjar i  prošle i ove godine se redovno lovilo sa njim .

Majka Age i ova da psa Keti Ceranska se nalazi kod mene  , crne je boje i ima 10 godina , ali veoma vitalna i  uvek raspoložena za lov.  Odlična je za divlju  svinju .

Iz nekog od prethodnih legala Keti je imala sina kojeg su zvali Džoni  i taj je bio strahovito dobar na divlju svinju , bio je povišen brak  , dosta brz   gonjenju  . Taj je imao i jednu pobedu u gateru .
Odgajivač Age i ova dva njegova brata je gos. Žarko Crnogorac iz Pačetina  .

Keti je po ocu linija od Bora  ,a po majci je unuka od Brika  to su stare linije od gos. Žalca iz Siska .

Evo ja koliko sam znao , to sam gore i napisao .
Gde se ovaj pas nalazi kojeg nameravate da kupite  ?   

Pozdrav za  društvo na temi....

Offline donet

• K
  • *
« Odgovori #509 u: 14. 01. 2011. 14:34:41 »
Pozdrav i hvala na informacijama. Psa sam kupio u trenutno se nalazi kod mene(okolina Nisa). Psa smo probali pre kupovine i to na zeca.Pokazao se kao izuzetan radnik, odlicna orijentacija, odlicno pretrazuje teren i nalazi divljac...Samo je malo skrt na glasu. Na tragu se javlja samo ukoliko je trag jako svez, odnosno ukoliko se divljac izvlaci ispred njega ili ako je goni...Dok rspravlja stari trag, ne javlja se...U gateru jos uvek nije proban, ali bice uskoro. Pas je cuvan malo losije, pa dok se ne oporavi necu da ga forsiram puno...

SLikacu ga u toku dana i postaviti slike...