Donet evo malo informacija u vezi tvog pitanja . Meni je poznato to leglo iz kojeg je otac psa Aga .
Video sam njegova dva brata iz legla , jedan je čak i bio oglašen na prodaju na ovom forumu ali
je oglas skinut pošto je pas u međuvremenu uginuo od trovanja , mislim da se zvao Aris , i bio je
odličan pas za lov divlje svinje i to već sa 8-9 meseci . Ta je pas izveden i na utakmicu na divlju svinju
u Starom Slatniku bez ikakve pripreme i rada sa njim i čini mi se da je bio 4 od 12 brak jazavičara
koji su izvedeni na utakmicu , sigurno je bila manja ocena na dozivanju pa je dobio II b nag. razred .
Da je malo rađeno sa njim bilo bi sigurno lepih plasmana . Ovaj pas je bio kod odgajivača ,gde je i uginuo.
I drugi brat iz ovoga legla je odličan svinjar i prošle i ove godine se redovno lovilo sa njim .
Majka Age i ova da psa Keti Ceranska se nalazi kod mene , crne je boje i ima 10 godina , ali veoma vitalna i uvek raspoložena za lov. Odlična je za divlju svinju .
Iz nekog od prethodnih legala Keti je imala sina kojeg su zvali Džoni i taj je bio strahovito dobar na divlju svinju , bio je povišen brak , dosta brz gonjenju . Taj je imao i jednu pobedu u gateru .
Odgajivač Age i ova dva njegova brata je gos. Žarko Crnogorac iz Pačetina .
Keti je po ocu linija od Bora ,a po majci je unuka od Brika to su stare linije od gos. Žalca iz Siska .
Evo ja koliko sam znao , to sam gore i napisao .
Gde se ovaj pas nalazi kojeg nameravate da kupite ?
Pozdrav za društvo na temi....