da prostite, ebes takve brak jazavcare koje moras cekat cijeli dan, zato sluze dugonogi gonici...
brakjazavcari kao i jazavcari se "moraju" vracati brzo, ako ih bas odvuce trag, za sat dva maksimum.
lovio sam sa dosta ljudi koji imaju brakirce, dobre brakirce. jedan je prijatelj lovac, imao minimalno 5 pasa istovremeno u dvoristu i to vrlo dobrih pasa i svi su se uvijek osim jedne kuje vracali na vrijeme. ona je bila malo prestrastvena pa ju je odvuklo predaleko, ali i to nije bilo cijeli dan vec dva do tri sata max.
i sam imam brakirku i nemam s tim problema.
naravno, sve ovisi gdje se i na koji nacin lovi. ako se zatvaraju branjevine, manji tereni, kao sto se love svinje vecinom, tamo gdje sam ja lovio, onda od takvih pasa koji koji se brzo ne vracaju, ima malo vajde. tu se psi moraju brzo vracati.
e sad, ako su tereni takvi, tipa recimo like, gdje se love dugi, veliki pogoni, gdje pas mora prec velike udaljenosti, onda bolje uzeti dugonoge gonice.
to je moje misljenje.
a kako da se kolega rijesi tog "problema", ne znam, probaj kontaktirati nekog strucnog, dresera