Citat: Kljunko - 05. 01. 2009. 12:30:42 Da, to i radim bojala sam se samo da prečesto ne tupim psa pa da olako ne shvati poziv. Za mene je to naredba koju bezuvjetno mora poslušati a još je mlad i zvrkast. "Poenteru ti je inače normalno da ide jako daleko."... primjetila sam i to mogu tolerirati na otvorenom terenu ali kad ga ugledam na drugom/trećem brdu, koma! Voljela bih vidjeti kako radi u lovu, je li to moguće s obzirom da nisam lovac? Postoji li mogućnost da me recimo poznanik lovac povede s psom u lovište?Upari ga sa seterom ili nečim sličnim pa će biti kraći
Da, to i radim bojala sam se samo da prečesto ne tupim psa pa da olako ne shvati poziv. Za mene je to naredba koju bezuvjetno mora poslušati a još je mlad i zvrkast. "Poenteru ti je inače normalno da ide jako daleko."... primjetila sam i to mogu tolerirati na otvorenom terenu ali kad ga ugledam na drugom/trećem brdu, koma! Voljela bih vidjeti kako radi u lovu, je li to moguće s obzirom da nisam lovac? Postoji li mogućnost da me recimo poznanik lovac povede s psom u lovište?
P.S. Zna li tko od forumaša nešto o nižem tipu pointera, kakav bi bio za otočka lovišta? Da li je bolji (za otok) od krupnijeg tipa?
na slici desno poenter Rodja vlasnik i vodič Slava Todorović iz Obrenovca,levo Marko Savić sa psom Erik,ES,pre baraža na Cacit-u proletos u šapcu"memorijal Zorana Zokija Stankovića i dr Mladena Mladenovića)Pobednik cacit Erik,2 mesto RCacit Rodja.
Kolege puno hvala na odgovorima, vidim da ste svi znalci. Sada malo više naginjem pointeru! Ma biti će svaki dobar ako ja budem s njime dosljedan.