Ma pusti ga nek ostri"trn"
To je tako kod bretonaca ali biti ce i to ok kad sazrije(sjetimo se nas sa 18)
Uzivaj s njim i ako je losiji jednom u 8 lovova to je ok.Psi nisu roboti i nekad imaju svoj dan isto kao i mi na strelistu.To je sve ok samo budi strpljiv i nemoj ga nogom u rebra poput nekih.Znam da neces ali neki i to rade.
Bitno je da je on temeljit jer loveci s Talijanima i njihovim psima sa puno titula shvatio sam da su im psi prebrzi,veceg radijusa te puno ptica "promase"
Ja sam kao vodic znao ici 100m iza njih sa svojim psom i odstrijeliti vise nego oni.
Nakon 2 dana nude novac za tvog psa jer misle da ima bolji nos,a zapravo ja sam strpljiviji lovac kao i moj pas.
Stvar je stila i obuke.
Isto tako par deckiju iz Slavonije doslo je u lov na otok.Psi su im bili odlicni ali na teskom terenu nisu bili bas dobri.Jedan je ostavio psa jednu sezonu kod mene da se privikne na teren.Pas je nakon tih 4 mjeseca bio spreman za sve,a vlasnik sretniji.
Najgore je sto mi nemamo previse vremena da provedemo sa psom jer ako radis cijeli tjedan,zena,klinci,obaveze i 100 dr. stvari ti ne daju da sa psom napravis sve sto zelis.