Nadam se da sam pravilno ulogirana.
KBD su vrlo zanimljivi psi,hrabri,izdrzljivi i vrlo privrzeni vlasniku.Jednu osobu slusaju bezuvjetno.Muzjaci su dominantni,alfa psi,doduse ne svi.Treba ih odmalena dosljedno odgajati.Nisam lovac,nisam bila na gatovima, no prosla sam sa psima cijeli Sjeverni i Srednji Velebit i Gorski kotar.U Skandinavskim zemljama obavezno polazu radni ispit i odlicni su gonici.Neki lovci iz Bosne su mi rekli da drugi gonici koje imaju ne zele ulaziti u nepristupacan i tezak teren za medvjedom ili veprom.To njima nije nikakav problem,moj pas se spustio u duboku skarpu na Velebitu za nekakvom divokozom koju sam do tada vidjela samo na slikama,i vratio se na mjesto gdje me je napustio.Treba ih odmalena dobro i dosljedno dresirati i radit ce perfektno.Najcesce gone 1 na 1 ili u paru. Ovo nisu moja vlastita iskustva vec iskustva lovaca iz Finske od kojih sam kupila kuju za uzgoj i koji imaju najbolje gonice a sa kojima sam u kontaktu.
Pse prodajem povoljno zenku za 2.100 kn,muzjaka 2.800 kn.Onima koji bi bili zaista zainteresirani nudim cijenu od 2.000 kn za psa bez obzira na spol(voljela bih da love).Psi imaju rodovnicu iz odlicnog su uzgoja.