Zeiss sa Nkd pticarima sam od 1985 godine prvu kuju sam dobio koja je direktno uvezena iz Francuske ali sam je ja dobio u poklon je sam tada bio klinac i za lov mi i nije bila potrebna.ta kuja bila je exteriero famozija markirala je donosila sve sto joj bacis ali bezala je u kucu cak i kad napolju grmi Taj strah se ne leci zato sam je ja i dobio u poklon.
Znam zasigurno da je puno bolja mana NkD pticara ako ne aportira nego ako se plasi pucnja jer sam i takvog imao on dodje kod odsteljene divljaci i ceka da je di podignes ili se vrati po gazdu i vodi te tamo gde je divljac zavlacio sam se i u grabovu medju za osteljenog petla ili zeca.
Zeis evo pokaza cu ti sto sam prosle sezone imao ito jos jednu kuju NkD za koju sam imao stasno misljenje do lova na Fazansku divljac.
Sekundira Markira aportira
Ali kad ja opalim iz puske tu gde je markirala odmah legne i dok joj ne zakacim povodac ne ustaje.
Probao sam to da izlecim nije uspelo i poklonim je jednom decaku one starosti bas koliko sam imao i ja kada sam dobio svojg prvog NkD piscara odnosno kuju.
Strah od pucnja se ne leci neko moje iskustvo.lovacki pas mora biti gluv na pucanj lovacke puske ne sme ga cuti biti imun na njega genecki.