Pozdrav...
Moj drug iz udruzenja lovi sa ostrodlakim jazavicarom i mene je ubedjivao da nabavim jednog.Medjutim zbog svoje gradje bili su mi nekeko nesimpaticni. Ja sam vise puta bio sa njim u lovu i mogu vam reci da sam promenio misljenje, jer taj mali pas je cudo.Goni sve zeca, svinju, podize fazana, pa cak laje kad oseti i jarebice i podize ih.Izuzetno je privrezen ljudima i ima ime Amos.Kao mis u crtanom filmu
..medjutim neznam kako se ponasaju po velikom snegu, kako se krecu kroz njega(s obzirom da su mali)...Neznam kakva su misljenja ostalih o radu na zeca i svinju dali su bolji brak jazavicari ili ostrodlaki? Brakovi mi deluje nekako jaci i krupniji, a obadve rase su inteligentne i sto je najvaznije imaju izuzetan nos. Evo bas pre par nedelja lovili smo svinju, na jednom mestu proslo je 7-8 pasa(posavaca,balkanaca...) dobro obucenih za rad na svinju i ni jedan nije osetio(doduse stari) trag svinje.Jedino su jazivicari na tom istom mestu pokazali interesovanje i pratili trag nekih 200 metara.Nazalost posto je teren nadalje bio vrlo nepristupacan a trag dosta star, obustavili smo potragu...