Moj dugodlaki nije dugo vremena htio lajati i nije mi bilo jasno zbog čega ne laje. Obzirom da sam ga nabavio u vrijeme kad me je više zanimalo
pičarenje tj. lov na suknje nego klasični lov, malo sam ga bio zapustio tako da ga nisam baš puno koristio u lovu, više mi je služio
za oko kuće nego u lovu.
Obzirom da je zakazao u namjeni za što je predodređen, cilj mi je bio bar da ga iskoristim kao "alarm" kad mi netko dolazi u kuću.
Naknadno sam zaključio ( u biti pretpostavljam ali "drži vodu") zbog čega nije lajao. Naime, do starosti do neke svoje 1.5 godine bio je u društvu sa još jednim psom. I dok bi se ovaj
trgao lajući na sve živo ovaj bih ga samo bljedo gledao
, štoviše, čudio mu se koji se k...c ovaj dernja.
Obzirom da je ovaj stariji otišao, kako to kaže Hcro, kod "neke babe", ovaj mlađi je ostao sam.
Prvih par dana samoće je stalno bio u kućici i vidjelo se na njemu da je u strahu jer je sad bez
zaštitnika i da je ostao sam. Nakon izvjesnog vremena se iz kućice laganim režanjem bunio na dolazak nepoznatih osoba u moje dvorište. Onda je već polagano počeo izvirivati glavu iz kućice i par puta VAU, VAU i opet glava u kućicu. Onda je lagano počeo izlaziti iz kućice, zalajati par puta i bježati u kućicu... i da sad ne duljim sad izletava iz kućice i istovremeno laje i
prekraja hlače