Evo mojih hranilica, od milja zvanih Debele Berthe.
Kada sam odlučio napraviti hranilice, cilj mi je bio napraviti hranilicu konstrukcijski čvrstu s košem za hranu većih dimenzija, kako bi se što rijeđe morale puniti.
I eto ih!
Debele Berthe! Hranilice su velike, masivne – u potpunosti metalne, debljina lima je 3 mm. Zbog metalne konstukcije, hranilica ima popriličnu težinu. Mehanizam za razbacivanje hrane je kupljen u lovačkoj trgovini.
Noge hranilice, poprečne prečke i koš za hranu su povezani preko vijaka, stoga se hranilica može rastaviti u dijelove i ponovo sastaviti. Razlog tome je prvenstveno bio lakši transport hranilice u lovište.
S obzirom da su prototipi, kao što sam rekao u prijašnjem postu,
evo nekoliko sugestija koje su se pokazale u praksi vrlo korisnim, ukoliko netko naumi napraviti sličnu hranilicu:
1. Poklopac od hranilice napraviti od što tanjeg lima (lakši za podizanje, sigurniji).
2. Ugradite ručku za podizanje poklopca + dodatni rukohvat na košu .
3. Obavezno ugradite sigurnosnu nožicu – držač za poklopac hranilice s unutarnje strane prilikom punjenja (kao kod haube automobila) – vidi u slikama.
4. Noge hranilice staviti pod što širim kutem od vertikalne osi hranilice –-> stabilnija hranilica, sigurnije punjenje hranilice ukoliko poprečene prečke koristite kao stajalište prilikom punjenja.
U prilogu je odokativni „nacrt“ u centimetrima.
Ubrzo su uslijedile i posjete