Lijepa kola nema šta, a znima me koliko troši pinz isplati li se to voziti na duže relacije po asfaltnom kolniku (npr. 50 km do lovišta,a od toga 30 asvaltnog kolnika i sl...)
Pozdrav, hvala na javljanju.
Pa cuj dobro pitanje, ali dali se isplati to ti bas nemogu reci, jer se postavlja pitanje dali se pinc uopste isplati.S obzirom da je pinc vojno namjensko vozilo, a vojske nije nikad briga dali se sta isplati, jer to drzava placa(nabavna cijena u vrijeme JNA je bila 120.000 maraka po komadu).Odrzavanje je jako skupo i dijelovi isto.Ako volis pinca onda ces ga i imati.Mislim ipak da ga je teze voljeti nego imati.
A sad da ti posteno odgovorim na tvoje pitanje. Ako je onih 20km, bez asfalta jako los put onda se isplati.Prvih trideset km na asfaltu ce ti brze proci, jer kad jednom odes sa pincom na teren i los put, onda je to kao droga. Malo cu sad pretjerati, ali za pinca nema loseg puta.
Meni licno je bilo vazno da sa njim mogu skoro svukud proci i izaci iz njega suhe noge.
A sto se tice potrosnje barem u katalogu stoji 17 litara, sto je u realnosti 20l i vise jer terenska voznja uzme i vise.
Ako imas vremena pogledaj u youtube sta sve ljudi rade sa pincom. Neki voze iz njemacke do tunisa, neki pak prave pustolovne ekspedicije do Aljaske. Hocu reci da je ipak moguce sa njim i duze relacije preci. Sve zavisi od tvog entuzijazma.
Nadam se da nisam pretjerao sa filozofiranjem, i da sam ti uspio malo docarati kakav je pinc.Ali nakon probne voznje znaces dali je to za tebe ili ne.
Dobra kob
PinzHunter