Sa velikom tugom i žalosti moram vas izvijestiti da se ove godine neće održati memorijal Dr. Nikodema Gudca i to iz razlga što je službeno tumačenje Mup- a da se na lovački streljanama mogu održavati samo vježbe za članove društva , a svako takmičenje na bilo kojoj razini zahtijeva da se održi na civilnom strelištu koje ima sve uvijete propisane zakonom.
Kad se donosio zakon i pravilnik naši mudraci nisu znali ili htjeli znati što se valja iza brda.
Evo izvoda kako ga tumači Ministarstva
Članak 32.
Vlasnik oružja dužan je oružje održavati u ispravnom stanju, pravilno i pozorno rukovati njime.
Oružje je zabranjeno upotrebljavati na javnim mjestima ili na mjestima gdje se može ugroziti sigurnost građana.
Lovačko oružje ne smije se upotrebljavati izvan lovišta, civilnih strelišta ili drugih mjesta određenih za vježbe gađanja.
Već je na na Kupu grada Zagreba održanog na streljani Ponikve bilo ogromnih problema , te se je samo zahvaljujući tajniku HLS-a i predsjedniku LSG-Zagreba ta priredba održala uz stotinu telefonskih razgovora i molbi da se Kup ne prekida.
To što smo mi dobili takvu zabranu u rujnu 2008 nakon memorijala , očito nikoga nije potaklo da se trgne i upre iz sve snage da se da u Saborsku proceduru izmjena nakaradnog zakona.
Sada kad s nama istu sudbinu dijele Ponikve , Jablanovec , Bistra i ne zna se daljni sljed društava , a biti će najvjerovatnije sva koja imaju strelišta i organiziraju međudruštvena takmićenja ili ligu možda se ipak poćne nešto događati.
Mi koji smo uložili cca 400 000 kuna u uređenje i nabavku opreme , a uz to sve i imamo dozvolu Ministarstva kulture i Hrvatskih šuma ostali smo na milost i nemilost nedorečenom zakonu.
Ovo sam napisao da vas upoznam i upozorim da je pitanje dana kad će i na Vašim streljanama doći do zabrane organizacije streljačkih takmićenja.