Prvo da utvrdimo da sa tim psom nije lovljeno u Hrvatskoj, jer on ne spada u lovne pasmine kod nas.
Di si lovio s njim? Koliko pasa je sudjelovalo u lovu? Kaj znači da fantastično radi DS, jel su hvatao ili kaj?
Dean, prvo, nisam iz HR-a!!! Lovio jesam sa njim, ne bitno gdje, jer kad odes u goste na drugi kraj zemlje, ne mozes i ne trebas da se pravis pametan, da ispravljas krivu drinu.
Kod mene u loviste on nece uci!
Ljudi su vodili dogo argentina u lov. Ne spada ni kod nas u lovne pse, po zakonu, ali....Ljudi love i sa vecim dzukcima, mjesancima i to svi znamo!
Najezim se kad vidim posavca, istrijanca, bilo kojeg gonica koji ima 40 kg i 65cm u grebenu i svi ga hvale kako je pravi predstavnik pasmine, a ima usi kao hanoverski krvosljednik, laje kao gaskonjac, ili braka koji je visok kao moji balkanci... O ovim kombinacijama mogu mnogo da pisem, svega sam se nagledao i veliki sam protivnik toga mjesanja
U lovu je bilo par gonica i on, ne da se hvata, vec je zaustavio vepra(cca 120kg), uhvatio ga za njusku tako da je odstrel bio igra.
A inace, mislim da to svi znamo, da je i napravljen da se sa njim lovi svinja.