Dogo lovi sam jer pravom tipicnom dogou s izrazenim lovnim nagonom je sasvim svejedno jel lovi sam ili u skupini, isto tako mu je sasvim svejedno jel svinja od 60 ili 260 kg. Tekst koji sam stavio post prije lijepo objasnjava nacin lova s ovom pasminom.
Problem je sto taj pas nema straha i zato mi moramo umjesto njega paziti da bude adekvatno zasticen i da lovi u paru, a ne da zbog njegove srcanosti ostanemo bez najboljeg nam prijatelja.
Sto se tice gatera i prove karaktera tu se vidi kako koji pas funkcionira isto kao i kod ostalih gonica s jedinom razlikom sto je dogo lovac na krupnu divljac i on se montira na glavu svinje tj.tocnije radi jedan ugriz i to na uho.
Kad kazem jedan ugriz to znaci da Dogo koji zna sto radi bazira se iskljucivo na jednom ugrizu i nikada ne napada svinju nigdje drugdje osim za usku svinje..... ili sto se u Argentini znalo desavati da rade ugriz na njusku svinje sto je puno opasnije jer napada svinju sprijeda i moze lakse nastradati.
To je pravi rad kad pas ne grijesi i ne grize iz nekog ocaja bilo gdje nego iskljucivo pronalazi put do glave bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi montira se tj. radi taj jedan ugriz.
Kada se montirao spusta svoje tijelo prema tlu i onemogucava kretanje svinje, a vjerujte da jedan dogo od 45kg je itekako u stanju zaustaviti vepra pa cak i do 100kg.
Ne kaze se uzalud da dogo ima tijelo od celika,srce od zlata i krzno od svile
Vidim da se neke oklade spominju!?!
lijepi pozdrav