Pozdrav.
Vidim da vas nisam zainteresirao za opisani nož pa ću se malo više potruditi.
Jučer sam dobro iskoristio nož tako da sad mogu podijeliti svoja iskustva s istim.
Nož Hultafors heavi Duty GK je izuzetno iskoristiv radni nož Sandinavske tradicije.Sam nož je izrađen od japanskog karbonskog čelika za Švedsku firmu Hultafors. Nož je namijenjen za teške radove u lovu, prirodi i raznim radilištima kao nož kojeg proizvođač preporuča čekićem lupati prilikom rasijecanja. Oštrica dužine 9,5 cm je debela 3,00 mm i upresana u jaku plastičnu dršku prave debljine i oblika da nema šanse da se oklizne uslijed krvi ili vlage, za razliku od izvikane More Companion MG koja ,barem meni , kad je mokra klizi iz ruke.
Jučer je nož odradio jako dobro posao i ostao jednako oštar kao prije rada, očistivši i rasjekavši 15 kg ribe i svega potrebnog za šarana u rašljama ( 7 ražnjeva). Jedina mana mu je karbonski čelik ,pa sam ga morao dobro osušiti prije odlaganja. Cijena noža je oko 100 Kn., pa smatram da bi ga svako od nas trebao nositi u ruksaku za najteže i "najprljavije "poslove.
želio bi da mi se netko od Vas javi sa svojim razmišljanjem radi razmjene iskustva. Pozdrav,Viktor.