ne zelim da se upustam u raspravu i napusavanje sa vama, iz dva razloga, prvi, imam i pametnija posla, a drugi jer ne smatram sebe kao poznavaoca nozeva da bih mogao da pricam sa vama o tome. video sam u prolazu negde na netu da postoji mogucnost naruciti plocice od karbonskog celika, pa sam zato pitao, mozda postoji negde i kod nas gde bi se mogle nabaviti. drugo smatram da znate vise od mene, pa mi nje jasno u cemu je vas problem sa karbonskim celikom, kada svi prave nozeve od njega (cold steel, buck, opinel bla, bla, bla). jeste oksidira, radi se zastitni sloj na njemu, ali zato ima mnogo bolje performanse od celika koji ne rdja. tvrdoca mu ide i do 70 rockwella, to su oni koji imaju nesto malo vise od 1% primesa karbona, u sebi i koriste se za izradu masinskih nozeva za obradu metala. gusenice mozes da nadjes na vojnom otpadu, a i cevi za puske se prave od celika (mislim da je sa velikim primesama vanadiuma) od koga se prave topovske cevi, crna strela na primer, za ostale ne znam, a i nije me interesovalo da trazim, i ovo sam negde slucajno procitao. znam lika koji otkupljuje i popravlja vojna vozila i kasnije ih preprodaje, zna sve likove po vojnim otpadima u okolini a i sire, pa ako mi se digne mogu i to da pokusam da nabavim. vise bih voleo da mi je neko odgovorio na pitanje u vezi gibnjeva, jer ovako mi niste mnogo pomogli, ako je to uopste i bila vasa namera. u svakom slucaju hvala vam