Postovanje kolege.
Ja imam grijace i do sada sam ih koristio tri puta.Kostalo je cini mi se 99 € (sad se mogu naci jeftinije) i tko ce ih cesce koristiti isplati se. Dobiju se predimenzionirani ulosci i sami sebi isijecemo za svoju obucu (broj) po vec obiljezenoj liniji. Griju samo podrucje ispod noznih prstiju jer poznato je da oni prvi ohlade i imaju tri stufe za podesavanje, barem kod mene.Ulozak, grijac, je spojen finim pljosnatim kablom sa baterijama, 2 x 3 komada AA-1.5V, koje se sistemom snale zataknu za saru sa zadnje strane cizme a moze se poruciti sa duzim kablovima koji onda prolaze kroz nogavicu a baterije se kacaju na remen hlaca.Kada se ukljuci, grijac nije konstantno pod naponom nego u zavisnosti na koju stufu se stavi, regulacija salje vise ili manje kratkih impulsa sto se vidi po diodi koja blinka manjom ili vecom frekvencijom.Iz to malo iskustva sam zakljucio da cim se dodje na ceku ili stand treba odmah ukljuciti na najjacu stufu ne cekajuci da se noge zahlade i ne eksperimentirati sa nizim stufama jer nisu djelotvorne ako je puno minus.Dobre baterije traju 1.5-2 sata na najjacem sto i nije bas puno pa bi trebalo imati rezerve ako lov potraje duze, naravno punjive sa malo vecim kapacitetom npr. 2600-2800 mAh.
Kako najavljuju ostru zimu mozda ih potrazim po ladicama.