Autor Tema: NAJTROFEJNIJI LOVAC NA SVIJETU !!!  (Posjeta: 21569 vremena)

Offline Nosler

• Global Moderator
  • K 3000
Odg: NAJTROFEJNIJI LOVAC NA SVIJETU !!!
« Odgovori #75 u: 20. 12. 2012. 23:58:20 »
Ne vidim ja da se nesto omalovazava a i diskusija je zdrava jer se ide na temu a ne na ljude koji su ukljuceni. Nekom se nesto svidja a nekom ne-tako je uvijek bilo.
Sta je sada bolje CIC,SCI,B&C,SI? Ili koja vec ekipa sto ocjenjuje trofeje i daje upute ko je bolji lovac ili sta je vec smisao?!!

PS.Sad procitah sta je Lovac1 napisao..dobro receno. d4

I aint asked any pardon for anything I've done.

Offline Goran

• K 3000
  • *
  • Metak po metak
« Odgovori #76 u: 21. 12. 2012. 02:07:14 »
Slazem se da lov sport u smislu hobija ili kako nam je najdraze provesti vrijeme ali mislim da je vjestina a ne samo sport jer zahtjeva puno razlicitih osobina ili kvaliteta. Slazem se s Lazarom da su neke stvari cudne i to nije nista novo u SCI. Cudno mi je da nikad nije cuo za to udruzenje a to nije ni vazno... SCI vjerovatno nije toliko poznat u Evropi a to opet nije ni cudno kad se radi o Americkoj organizaciji u koju su najvise dobro dosli oni koji imaju puno $$$. Mi, sitna raja, im placamo clanarinom ciscenje pepeljara na glamuroznim vecerama ali ipak se nesto i nauci od svega toga. SCI radi za zastitu Africke divljaci vise nego neke drzave a vjerovatno je finansijski jaci od nekih drzava.
Slazem se s Lovcem da Lovorko ima muda i da je ostvario nevjerovatnu listu trofeja. Uloviti neke trofeje je prilicno jednostavno ali uloviti dall sheep, bezoar, ibexa tu moras jaja nazuljati i lova nikom ne moze pomoci ili uz brdo ili nikako. Lovac 1 je dobro upoznat sa tom vrstom lova i zna kolika su jaja potrebna...  Zao mi je sto je SCI razocarao Janeza jer Safari magazine nije tako los niti clanstvo u SCI.  CRO SCI (Rijeka) nije zastupljen na forumu i steta sto se i oni ne ukljuce da kazu nesto o sebi i o SCI. Ja idem uskoro na sajam tamo pa cu napraviti par slika pa pogledajte kad se vratim ako nekog zanima. Ako nista lijepo je vidjeti glumce, politicare, sve djevojke tamo kao i country rock stars koji nastupaju. Usput cu obici sve moguce ducane dok taxi hoce voziti i cekati i vjerovatno kupiti punu vrecu gluposti...
Diskusija  je uvijek dobra Nosler i tu nema problema.

Offline perop

• K 1000
« Odgovori #77 u: 21. 12. 2012. 09:15:23 »

moj pogled na lov je drugaciji od ovog sci kluba a kad vidim ovakve liste ...

u danasnje vrijeme ka se u dosta drzava lovci bore da uopste mogu da love su ovakvi klubovi kontraproduktivni  i moje je misljenje da bi lovacki savezi trebali jasno i javno da se distanciraju od njih  teaa

Her. Lazar je već na početku odmah uočio i ukazao na pravi problem smatrajući potrebitim odmah prekinuti inače jako, jako dobru suradnju HLS-a s SCI i sličnim udruženjima.Ovu suradnju velikim radom i zalaganjem su uspostavili gosp. Đuro i ekipa iz HLS. Pravi potez HLS-a svakako bi trebao biti javno distanciranje od SCI i sličnih kapitalističkih udruženja i ponovno uvođenje lovačkog udruženog rada i lovačkog samoupravljanja.
 teaa
« Zadnja izmjena: 21. 12. 2012. 15:59:59 od perop »

Offline Nosler

• Global Moderator
  • K 3000
« Odgovori #78 u: 21. 12. 2012. 13:34:01 »
Pa u tim uslovima koje Lazar navodi bilo je bar moguce imati lovacki podmladak u smislu da djeca mogu da budu u lovu sa roditeljima. Mozda je to vise vrijedno nego bilo kakav trofej?!
U svakom slucaju ja bih covjeku koji to izgura(jer sam na ovom forumu citao da to nije moguce u Hr) cestitao od sveg srca i smatrao ga Velikim Lovcem.
Isto tako,poucen iskustvom ovdje gdje sam slazem se ovim da taj "trofejni" lov ne podize rejting nama lovcima(bili veliki ili mali) u drustvu.
Malo smo van teme ali ne vjerujem da se neko ljuti.. d4

Offline PH DBK

• K 1000
« Odgovori #79 u: 21. 12. 2012. 16:21:31 »
Kad se bolje osvrnem po kući mislim da bi za drugi level i ja skupio... bl

U SCI-ju sam od 2001, redovito informiran, stotine časopisa mi je došlo do ruke iz te organizacije međutim o Ullmanu i tom obiteljskom udruženju sam prvi put čuo prije par mjeseci.

Činjenica je samo da su jako dobro organizirani i ujedinjeni s ekipom na terenu koji su između ostalog zaduženi za pronalazak "mušterija" i novih vrsta. Savršen marketing !!

pesi

Offline Max011

• K 1000
  • Zbogom Šakira bejbi...
« Odgovori #80 u: 21. 12. 2012. 20:29:09 »
Neko je vec dao poprilicno dobar odgovor na ovo pitanje. Tacnije koga interesuje razmisljanje jednog od najtrofejnijih lovaca sveta neka  potrazi knjigu Dzona A Hantera ,,White hunter,, ili njenu srpsku/hrvatsku verziju ,,Veliki beli lovac,, . Zanimljivo stivo o lovu , naravima, psihi , oruziju i jos o mnogo cemu ...

Offline PTIČAR

• K
  • *
« Odgovori #81 u: 21. 12. 2012. 20:44:08 »

( i reče Enes Hadžiethemčumurović na 00:48)
jes ovo ti lijevo u mladim danima PH

Offline Nosler

• Global Moderator
  • K 3000
« Odgovori #82 u: 21. 12. 2012. 21:34:18 »
Neko je vec dao poprilicno dobar odgovor na ovo pitanje. Tacnije koga interesuje razmisljanje jednog od najtrofejnijih lovaca sveta neka  potrazi knjigu Dzona A Hantera ,,White hunter,, ili njenu srpsku/hrvatsku verziju ,,Veliki beli lovac,, . Zanimljivo stivo o lovu , naravima, psihi , oruziju i jos o mnogo cemu ...
I onda ce jos vidjeti da je lovcima smatrao samo neke rijetke klijente. d4 Bas mi je bilo smijesno kada se vratio nazad u Skotsku poslije dugo godina u Keniji. happi Koje iznenadjenje! uf

Offline perop

• K 1000
« Odgovori #83 u: 22. 12. 2012. 08:33:17 »
Zavist i Ljubomora

Zavist i ljubomora su, slično mržnji, negativne emocije.

Zavist se manifestira u neprijateljskom stavu i osjećanju prema drugima koji imaju nešto što smatramo da to više pripada nama. Kao i u ljubavi, tako i u mržnji i zavisti postoje različite gradacije u samom sadržaju i intenzitetu. Tako ispoljavanje mržnje i zavisti može varirati od blagog neprijateljstva do otvorene agresije.

Bit ljubomore je u strahu da smo manje vrijedni, da nešto s nama nije u redu, da netko drugi (možda potpuno nezasluženo, možda se bojimo da je zasluženo) dobiva ono što mi toliko želimo.
 paci
« Zadnja izmjena: 22. 12. 2012. 08:49:15 od perop »

Offline PH DBK

• K 1000
« Odgovori #84 u: 22. 12. 2012. 10:08:07 »

aha, prije nego sam se pretvorio u ovo:

Offline JANEZ L

• Moderator
  • K 3000
« Odgovori #85 u: 22. 12. 2012. 10:13:32 »
Lp!

Raje nego svadza, neka se stavijo kakve fotke od trofeja, ovog gospodina in Dubrovnika... z10 d1

Lovski zdravo
Janez L
...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...

[img width=100 height=99]http://i60.tinypic.com/s

Offline PTIČAR

• K
  • *
« Odgovori #86 u: 22. 12. 2012. 12:49:38 »

aha, prije nego sam se pretvorio u ovo:jel znaš koji je ruski naziv za vazelin.

Offline PH DBK

• K 1000
« Odgovori #87 u: 22. 12. 2012. 13:29:05 »
njet !

"vazeljin" ?

Offline PH DBK

• K 1000
« Odgovori #88 u: 22. 12. 2012. 15:27:41 »
za one malobrojne koji se namjeravaju kandidirati za najtrofejnijeg lovca na svijetu:

http://member.scifirstforhunters.org/static/Record-Book-Annual-Awards-Issue/2012/

ps. gosp Ullman se spomnje na 61 stranici, od 88 ukupno

Offline Max011

• K 1000
  • Zbogom Šakira bejbi...
« Odgovori #89 u: 22. 12. 2012. 18:34:59 »
I onda ce jos vidjeti da je lovcima smatrao samo neke rijetke klijente. d4 Bas mi je bilo smijesno kada se vratio nazad u Skotsku poslije dugo godina u Keniji. happi Koje iznenadjenje! uf

He he mudro zboris  z10