Malo se ne slažemo u svemu ali to je normalno, pa svima nam se događaju različite stvari u radu sa goničima i nema pravila da mora biti tako i tako. Ja sam posavca počeo izvoditi sa šest mjeseci i nije se odvajao od nogu dva i pol mjeseca. Jedne nedjelje se priključi na tragu DS jednom starijem posavcu i nastavi goniti sa njim a nakon što je na vepra pucano i promašeno, on nastavi kao prvi goniti još nekih dva sata, vratio se tek navečer, na mjesto odakle je pušten. Nakon petnaest dana sam ispred njega odstrijelio svoju prvu DS, veprić od 70-ak kg i kljovama od 18 cm, e taj pas je tada ima 9 i pol mjeseci. Problem bi kod njega nastao kada bi se krenulo na DS a on odmah ujutro naišao na trag od zeca, nije odustajao do popodnevnih sati, tek sa dvije godine je izgubio tu naviku, a stekao ju je u prvoj godini života, jer je gotovo svako jutro rano puštan u polje i navikao je redovito naći trag zeca, malo se naganjati se sa njim, i doma.
Meni to odvikavanje od zeca nije izgledalo baš lagano, srećom dosta odstrjeljenih DS i stvar je izašla na dobro, poslije nije bilo problema. Napomena, meni je trebao pas za DS jer je lov na zeca bio samo dvije nedjelje, a to je premalo da bi se psa usmjeravalo na zeca.