Društvo mora imati određen dio lovišta gdje članovi mogu izvoditi pse tijekom cijele godine.Pas koji 8 mjeseci provede u boksu ili na povodniku ne može biti dobar pomagač u lovu.
Naravno da se članstvo mora striktno pridržavati određenog terena i vremena izvođenja psa .
i ja sam takvog mišljenja,ali kod mene u društvu nisam naišo na razumjevanje
Društvo mora imati određen dio lovišta gdje članovi mogu izvoditi pse tijekom cijele godine.Pas koji 8 mjeseci provede u boksu ili na povodniku ne može biti dobar pomagač u lovu.
Naravno da se članstvo mora striktno pridržavati određenog terena i vremena izvođenja psa .
Mi imamo u društvu poligon za obuku pasa (jedan manji dio lovišta) sa mogučnošću odstrela i to funkcionira bezprijekorno!
Evo kako je to u našoj državi jedni mogu ,a drugi ne , jer to ovisi o dobroj volji predsjednika i stava izvršnog odbora.
Samo onaj tko je nesiguran u svoje poštenje , brani ako je u poziciji vlasti , izlazak članstva s psima na određeni teren pravdajući to stotinama razloga od kojih je većina iracionalna i nema veze s stvarnim životom.
Ako u društvo postoji povjerenje i iskren odnos , nesmije biti problema oko izlaska članova s psima na točno određen teren.
Konkretno kod mene u društvu može se sve što je dogovoreno i potvrđeno na Skupštini ,ali onom tko samo pomisli da ne izpoštiva dogovor vrata zu zauvijek zatvorena sa svim posljedicama koje slijede nakon toga.