Mislim da je to stvar osobnog ukusa, ali svakako je dio lovačke tradicije i lijepo mi je vidjet lijepi šešir.
Kažu da su nekada cure komentirale lovce po tome kakav šešir koji ima, tako da je bilo onih s lijepim šeširom s fazanovim perom ili pak onih s šeširom s kičankom.
O praktičnosti bi se opet dalo na široko i na dugačko razglabat, ali svakako dobar šešir glavu čuva.
Netko tko je više u pogonu sigurno ne favorizira šešir jer mu stalno zapinje o grane i žbunje tako da je tu kapa, bilo vunena ili šilterica prvi izbor. Na kraju krajeva i cijena je ta koja je ponekad presudni faktor.
Dobar šešir ne možeš kupit ispod 50€ pa na dalje, dok šiltericu možeš kupit već za 20,00 Kn, a kada si više u pogonu i u grmlju i kupinju, onda je tu i neizbježno zapinjanje o trnje što ponekad može prouzročiti oštećivanjem pokrivala za glavu, a sigurno je da je manja šteta izgubit šiltericu od 20,00 Kn nego šešir od 50€.
Ja uvijek u lov nosim šešir ali i ovisno o vrsti lova i kapu šiltericu i vunenu kapu, ali šešir mi je uvijek prvi izbor.