Jedan moj pajdo bez 50 metaka za sačmaricu ne ide nikud, za karabin bar 30. Kaže da je bolje nositi 2kg više nego ostati bez metaka kad treba.
taj sam ti i ja
pre nekih 20 i jače godina pošao sa familijom u lov. stavio kutijicu šiljkana u džep (takvo vreme bilo, ne ponovilo se), a oni koj će ti to q...c, napuni karabin i budi srećan ako i jedan ispališ. ok, poslušam ja njih, kad tamo... nikad više svinja u životu nisam vido, podiglo se 5 krda sa po 7-8 i jače nazimadi, ko je brojao u onom gustišu. sve u svemu, sprco ja to u tren oka i posle mooošaaa
od tada 5 u karabin, 10 u onoj lovačkoj "fišekliji" na kaiš i još 10 u okvirima u rancu. ako se ide na par dana lova u planini onda dve kutije u rancu). nije mi žao da opalim metak ni na liju ili tako šta, pa se potroši.
u rancu je na prvom mestu voda a na drugom wc papir. bez toga se ne kreće nigde. zatim priručna apoteka u kojoj je analgin ili neki drugi lerk protiv glavobolje, pressing protiv alergije i nešto za sraćku, kao i kutija hanzaplasta i par zavoja. imam i vlažne maramice i taj antiseptik koji je pominjan gore. dalje, tu su kese komada više, oštrilo za nož, baterijska lampa sa rezervnom baterijom i rezervne baterije za motorolu, motorola, rakija, upaljač i rezervna municija. zimi tu idu i kapa irukavice, rezervna majca i čarape (mada nemam običaj da se presvlačim u lovu), a ako procenim da će kiša onda i zaštitni ogrtač. veliki nož je za pojasom, mali u džepu. u džepu mi je i konopac. hrana se ne računa, ona se pakuje svaki dan pred lov.