Posto je tema(moja) bauer vs. busnel zakljucana mislim da je ovde najprikladnije opisati rezultate upucavanja Bauer-ove optike 1.25-4.5x26 L4 koncanice(videti
www.bauerkg.de).Mozda ce nekog zanimati, a nece skoditi.
Gadjano je iz kombinovane puske IZ-94,
cal.3006/12-76,
municija:olucena cev- igman sp 9,7gr.i kasnije norma oryx 13gr.(daljina 100m)rws-ova meta
glatka cev -kugla B&P(BIG GAME GUALANDI) 32gr.(daljina 55m)normina meta
montaza- niska, proizvodnje Rade hamerles Srbija
Prvi utisak sto se tice optike je da je kompaktna,dobre spoljasne izrade.
Pogledom kroz optiku postoji mala paralaksa na obodu objektiva iako u prospektu pise da nema paralakse.
Optika ima podesivu svetlecu tacku u zavisnosti od doba dana u opciji 1-11
REZULTATI GADJANJA:
olucena cev- sa igmanom-om puska je upucana(razlog jeftina municija) rezultati iznenadjujuce dobri na 100 m puska je pravila grupu od 4cm (malo iznad centra). Zatim je pucano sa normom i grupa je bila u 3 cm. s tim sto je bila 12cm iznad predhodne(igman). Doterivanjem i spustanjem grupe(normine) zavrsava se i upucavanje glatke cevi.
glatka cev- ispaljivanjem b&p kugle patron za patron na 50 m dve kugle zavrsavaju u centar 1cm desno.
Zaknjucak profesionalca koji je upucavao je da bauer optika zasluzuje dobru 3.(ocene od 1 do 5)
i da vredi svaku ulozenu paru(250 ev.), a da puska izh 94 cistu 5 i da po preciznosti moze da parira mnogo skupljim kom. puskama(mozda vazi samo za ovaj primerak) o izgledu ,tezini i doradi necemo da pricamo. Plasio sam se da cu imati probleme koji su opisivani u rublici kom. oruzje, ali posto me je ovo sve odusevilo sledi zesca dorada puske pa cu slike puske sa optikiom ubaciti na forumu ako se naucim slati kompresovane.
.
Mozda sam malo zasao u temu kobinovane puske ,ali slozicete se da je ipak sve to povezano.