Ja sam do sada posedovao dva modela Burris optika i to najpre Euro diamond 1,5-6x40 koji je bio zaista odličan. Koristio sam ga oko godinu dana intenzivno i sve je bilo o.k. Kada je izašao model Six X 2-12x40 pomislio sam da je to pun pogodak što se univerzalnosti i primene tiče pa sam potrčao i prodao Euro diamond da bi kupio ovaj novi. Tako sam i uradio, međutim kada mi je Six X stigao na aerodrom, nakon prvog pogleda razočarewe je bilo ogromno. Naime, optika je bila čist promašaj u mnogo segmenata, jako malo vidno polje, "mala" slika, tunelski efekat, a sa druge strane teška i glomazna optika. Prsten guma za menjanje uvećanja se odlepila nakon samo mesec dana, sve u svemu nije vredela ni pola od onih 800 USD koliko je tada tamo plaćena. Međutim, prijatelj ima Fulfield 2 i mogu reći samo reči hvale za taj model, kao i za prethodni Euro diamond, mada je i meni malo smetalo što se ceo okular okretao prilikom menjanja uvećanja. Kada se pojavio Four X odmah sam potrčao da ga kupim, ali sam odustao jer mi se nije svideo tunelski efekat na malim uvećanjima, koji istina nestaje kako se povećava zoom ka gornjoj granici. Ipak, mislim da je Four X poboljšana verzija Euro diamond-a i kome ovaj prethodno navedeni detalj ne smeta, smatram da je izuzetno pristojna optika za male pare i da vredi svaki euro. Ja sam se sada zaustavio na Leupold-u VX2 i mislim da je Amer broj jedan što se tiče srednjeg i nižeg cenovnog ranga.