Novi špigli na mojoj pušci su Zeiss 7X50 sa IR. Mogi samo reći riječi hvale. Ja lampu nemam, a noćas je mjesec bio vani do negdje 22 30 i do tad se vidjelo super, a kad je mjesec zašao, ja sma jedanko savršeno gledao. Optika je iznad svih očekivanja... Ne znam da li ima i kako izgleda pogleda kroz nekaj kaj je bolje... I naravno koliko je to bolje novaca... Ali ovoj optica za sad dajem ocjenu 5! Bez grča i grama srama... Konačna ocjena bude za godinu dana korištenja... ALi ovo je za sad nekaj fenomenalno...
Nije mi jasno zakaj malo ljudi koristi Zeiss kod nas? Svi se više kače na ostalu 3. velikih... Nisma stigao usporedit ga sa Z6, a to kolega ima na pušci koji često ide sa mnom u lov, tako da jedva čekam test... Iskreno, nije mi ni bitno je li Swar bolji jer je meni Zeiss za sada savršen, ali puka radoznalost... A i možda nekome pomogne u odabiru!
Kolega ima Kahles i Zeiss istih performansi (2,5-10X50) i govorio mi je da je njemu Zeiss bolji, a ja mu nisam vjerovao... Sad kad imam Zeiss vidim zakaj ga je hvalio...