E, moram se uključiti. Sasvim slučajno
sam vlasnik Zeissa 3-12x56 ASV+ i na Blaseru R8 je montiran - to je savršen par i moje iskustvo je više nego odlično. Ta kombinacija je Bingo za lov a i tko voli malo po metama pucati.
Teško da ima nešto bolje a da nije taktička optika od ovog ASV+, postoji Zeissov kalkulator - postaviš sve tražene parametre i on ti lijepo postavi broj rinka koji je najbolji za to zrno i taj metak. Može i tvornička a može i pravljena municija.
Ja sam pucao sa 3 različita rinka i svaki za određeno zrno-metak. Od prve sve se poklopilo . Fenomenalno 1 - 100, 2 - 200, i 3 - 300 metara.
Znam kako radi Swar sa BTuretom (imao sam u planu baš to uzeti jer me interesira pucanje na 300 pa i + metara) i mogu vam reći da je ovo kud i kamo praktičnije i pokriva puno više. Možeš pucat sigurno na svim daljinama jer ima klikova između 1,2,3,4,5... Vrlo sam ugodno iznenađen i sa preciznošću klikova i kalkulator koji daje preporuku za rinkove. Ima inaće 10 rinkova koji se izuzetno lako promjene u par sekundi i bez mogućnosti bilo kakvih problema.
Eto za mene BT na Swarovskom više i nije "nešto". Da me ne napucate - moje mišljenje i moje iskustvo a vjerojatno ima i boljih kombinacija ali ja ih u svom streljačkom i lovačkom vijeku više neću tražiti. Skup je to sport