Napokon neko da Docter spomene! To mi je bas bilo cudno da ove odlicne optike nema i da ih na forumu niko ne spominje kao: Docter, Pecar i Kaps a ovo su odlikasi i u rangu najboljih. Sa tom optikom ne mozes pogrijesiti. Njemacka tradicionalna preciznost, mehanika i vrhunsko staklo. Jedna od marki koja se kupi i cuva jer traje i drzi za nevjerovati. Cist ko Kahles, lijepo i cvrsto napravljen, koristen za vojsku, policiju i profesionalne upotrebe, trajace ti do lovackog zivota. Ako je cijena dobra uzimaj i uzivaj. Ovi stari modeli Doctera i Pecar ( jedan od prvih modernih proizvodjaca iz Berlina) su kod nas strasno na cijeni i potraznji iako su neki 20 godina stari.
Kaps isto tako dobar a cijenom prihvatljiv. Zbog personalne preference bi radje kupio S&B ali ove optike sam vidio na djelu i svi su fantasticni. Imam Kahles 2,5 -10 x 50 ali Docter mi je bolji. Pazi koji reticle izaberes. ja sam covjek u godinama pa moje oko nije najbolje, ali ja ne vidim neku znacajnu razliku kod odlikasa sto se tice konvencionalne tehnologije. Z6i je nesto drugo i drugi nacin proizvodnje pa se ne racuna i ne moze mjeriti zajedno sa ovim. Leica isto tako pravi odlicne optike za puske ali ne znam vase cijene i ne znam da li se kod vas prodaju. Docter se odavno dokazao u lovu u Australiji i vec 40 godina je ime koje se postuje a puca se dnevno sve od 22LR do 458W.