Da je KAHLES tvrtka sa malim brojem zaposlenih,je.
To je istina.
Ali je isto tako istina da i Swarovski i svi ostali proizvođači u svijetu koriste upravo KAHLES-ove patente.
Svaki značajniji napredak u povijesti optika je došao od "male firmice koja nema za marketing".
Imaš li predođbu od kud Swarovskome Balistic Turet koji promoviraju kao svoj ?
Jel moguće da ne prepoznaješ tehnologiju koju KAHLES zove Multi Zero već deset godina ?
A to je samo jedan primjer.
Jedina je razlika u tome što ma koliko novaca imali,mogu samo kopirati Kahlesa,i ne samo Swarovski nego i mnogi drugi.
Da Swarovski nema mačehinski odnos prema KAHLES-u kao što ima,da im dopusti potpuni razvoj,bilo bi zanimljivo vidjeti što sve imaju inženjeri KAHLES-a po zaključanim ladicama.
Što se tiće odlučivanja,logično je da kod svih večih odluka glavnu riječ donosi porodica Swarovski,međutim ..
Postavi si pitanje zašto Swarovski drži KAHLES-a a ne prodaje ga i ne zatvara ga ?
Možda zato što je tijekom svoje 111 godina duge povijesti upravo Kahles bio izvor napretka,ozbiljnih pomaka i vrlo dobar temelj za jednu šminkersku tvrtku poput Swarovskog.
Voljan sam se kladiti u što god želiš,da staviš li KAHLES-ovu optiku sa Swarovski optikom u svakakve dobre,loše,zahtjevne i pogubne uvjete,Kahles održava kvalitetu i optičke performanse Swarovskog.
Ali Swarovski ne može držati korak sa izdržljivošču,pouzdanošču klik mehanizma i dugotrajnošču kakvu ima KAHLES.
Vjerovatno postoji razlog zašto je KAHLES broj 1 izbor u mnogim vojskama i policijama svijeta.
Pitaj se zašto Swarovski nije ni u jednoj.
Možda zato što njima nije važno što će susjed reći kao što mnogim lovcima je ?
Najveća prednost KAHLES-a nije nešto niža cijena od ZEISS-a,S&B ili Swarovskog,nego njegova reputacija
pouzdane radne optike,koja je odličan partner svakom lovcu koji želi maksimalno iskoristiti svaku kunu koju je uložio.
Svakom lovcu koji od optike traži pouzdanost,vrhunske performanse i iz iskustava širom svijeta zna ono što ni jedna reklama ne može garantirati.
A to je da je dobro uložio novac.
Schmidt & Bender je odlična optika.
Swarovski je odlična optika .
ZEISS je dobar.
Ali KAHLES je svima njima mjerilo i u inovativnosti i u pouzdanosti i u vrijednosti koju čovjek plača.
Meni,a i mnogim mojim kolegama,optika nije statusni simbol nego sredstvo za rad,pouzdani partner i oslonac u lošim svjetlosnim uvjetima.
Ako meni kao laiku ne vjeruješ.pitaj profesionalce koji ih koriste.
Jedan od njih je i naš Medo s Foruma.
Ak je itko promjenio i isprobao optika kroz radni vijek,onda je to on.
Njegova riječ ima znatno veću težinu nego moja.