Rekoh da sam montirao i upucava ZA5 2-10X40, pa da Vam prenesem neke utiske iako nisu naj svježiji.
Optika odaje dojam da je kvalitetno složena površinska zaštita uredna jedino mislim da onaj natpis Minox na okularu je malo previše a i jako brzo če se unerediti od nošenja.
Optički mi se čini jako dobar (za tu cijenu) uz njega je bio moj diavari 1,5-6X42, i u direktnom srazu minoxu se mora priznati čistija slika, doduže Zeiss je pomalo u godinama.
Kako sam imao stalak malo sam se igrao s mjenjanjem povečanja i pračenjem šta se događa s končanicom, nisam primjetio paralaxu a odmak od okulara (ED) je dosta velik što bi moglo biti značajno jer je optika sama dosta kratka, pa bi inače moglo biti problema s idealnim namještanjem daljine od oka do okulara.
Mehaniku če suditi vrijeme i količina ispucanog streljiva, ovako na prvu klikovi ljepo "sjedaju" i 10 klikova je cca 6,5 cm stvarno na meti a ne samo u priručniku.
Opčenito dojam je jako pozitivan s obzirom da je optika 500$ slično kao i usporedivi Leupold VXR ja imam novog favorita u klasi.