Prije nekih 12 godina (možda koja više) kupio sam 1,5 - 6 x42 narconiu, bila mi je super dok nisam probao bolje
Sad je montirana na ZH kombinaciju (rijetko je koristim) i ovo ljeto je kolega iz nje otpucao srndaća. Montirana je na originalnu fiksnu češku montažu. Paralaxe nema ili je do 100 metara neznatna. Slika je loša, tj. preko dana upotrebljiva optika a u sumrak je bolje ne koristit. Slika postaje zrnata i sa povečanjem se ništa ne dobiva. Moja ne propušta vodu i drži već godinama kalibar 7x57r bez pomaka. Imao sam sa njom odstrela srndaća, svinja, lisica... nije bilo nikakvih problema, obično je zaleglo
Još jedna mana koju bi dodao je malo vidno polje u odnosu na Zaissa, Meoptu ili Kahlesa - na uvečanju od 1,5 x u odnosu na kahlesa vidno polje je nemjerljivo, kahles ima barem 50% veće vidno polje. Ne bih preporučio optiku za neko ozbiljnije bavljenje lovom bez obzira što je cijena (najvjerojatnije) primamljiva. Po mom iskustvu, bolje uzet neku meoptu sa fixsnim uvečanjem (predložio bih oko 6x uvečanje) nego varijabilnu optiku tipa Narconia, Pro-lux i slični brendovi.