Jeste sad zabrijali :) Na ulozeno, koliko ta nova optika kosta, nije tako ni losa, barem citajuci komentare kolega koji je imaju. Kolege su zadovoljne i sa Nikon ProStaff, koji je inace za zracnice i mk puske (Nikon izjava), pa zadovoljni. Mislim, sto ocekujete od jedne optike koja kosta 300 Eura, kvalitetu jednog Zeissa ili Swara? Ostavite crkvu u selu. Redfield daje i "dozivotnu garanciju", kod Njemaca 30 godina. Tko takvu garanciju daje od tih drugih jeftinih proizvodjaca? Sorry, al meni nitko drugi nije poznat. Ova poljska Delta Titanium, koju sad svi hvale, koja se stanca u Japanu i identicna sa DDoptics, daje garanciju samo 2 godine.
Mačak i Nikon kao i Leupold (Redfield) dosta toga radi u Kini, Laosu i Tajlandu.
Ponovo napominjem da sve što dođe iz Kine, Laosa, Tajlanda i sl., ne mora nužno biti loše ali nije moj osobni izbor.
Where are Nikon cameras and lenses made?
The D4 and D800 FX bodies and the Coolpix A are made and assembled in Sendai, Japan.
The D600 FX body, all DX bodies, and some DX and FX lenses are made and assembled in Ayuthaya, Thailand. In the near future, Nikon will add production in nearby Laos, as well.
Nikon 1 (CX) bodies and lenses are made and assembled in Wuxi, China.
High specification glass and lenses are made and assembled in Tochigi, Japan.
Coolpix and some lower end consumer lenses are made in several plants in China.
Parts for these products (e.g. LCDs, sensors, semiconductors, etc.) may come from other vendors, places, and countries.