Svakom se moze desiti greska u proizvodu ali nacin kako to poprave je vazan da bi se odrzao renome firme i onoga sto znaci. Bilo je i bice i skupljih koji su se kvarili i popravljali. Svaki zoom veci od 6 x je tesko napraviti i tehnologija izrade ima problema zato imamo opticke varijacije i probleme. Svi proizvodjaci imaju slicne probleme. Nekad jednostvano treba biti mudar i stati na granici ( novcu) koju odredite za dnevni nisan i kupite nocnu optiku. Mislim da treba biti praktican i kupiti solidan i posten dnevni nisan i isto tako uraditi za nocni i imati i jedno i drugo nego natezati lovu za najskuplji dnevni da sluzi i kao nocni sto je nemoguce. Puno puta lov krene tek kad dodje debeli mrak. Dobra puska sa sinom, dva brzoskidajuca nosaca i dva nisana ( dnevni/ nocni) i gotova stvar ili dvije posebne puske za dan i noc ako bas zelite. Swarovski, Kahles, S&B, Zeiss i slicni modeli radjeni i slicnim godinama i rangu kvalitete su toliko slicni da ih prosjecno oko skoro i ne primjeti. Umjesto tjeranja prestiza, prividne finoce optike ( ili maka na konac) moze se kupiti nesto jeftinije i osloboditi lova za postenu nocnu optiku i puno nocne zabave. Vise volim da mi ostane nesto love da mogu putovati, vise i duze loviti nego da imam super opremu i da sjedim kod kuce.