Pozdrav svima!
S obzirom da se spremam kupiti novu optiku, a platežna moć manje više srednja, zanimalo bi me vaše mišljenje o mom malom planu. Naime, davno sam naučio onu staru "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino". Proučio sam malo taj sistem BALLISTIC TURRET. Kao što svi znate, radi se o sistemu koji nam omogučava da upucamo optiku na različite udaljenosti ili različite težine zrna. Sad mene zanima, dali je moguće, ili dali je to netko probao, da se jedna optika koristi na dvije puške, naravno sa odgovarajućim istim nosačima?
Drugim riječima, umjesto da kupim sad optiku od 7-8000kn, a želio bih imati još pušaka u životu pa kad dođe do toga ponovo kupovati novu optiku, možda bi bilo pametnije kupiti Swarovski BT ili Khales MultiZero i upucati na svaku pušku. E sad, ukoliko to "pije vodu" dolazim do zaključka da tad Swarovski više ne košta 18 000kn već 9 000 a s obzirom na 4 moguće pozicije upucavanja, teoretski to može doći i na 4 500kn. S obzirom da optika "nezna" dal se upucava na teže zrno ili veću udaljenost ili da joj je netko promjenio pušku pod nogama po meni bi ovo bilo moguće!
Molim vas samo
, nemojte me previse ismijati ako sam u krivu, nekoliko smajlića će biti dosta! Odrastao sam na Alan Fordu pa mi u životu ne fali ideja!