Gospodo lovci,evo tog čuda,podigao jučer na lokalnoj pošti...
dolazi u jako muževnom pakiranju...
...ovakav amblem sugerira da se radi o skupocjenom proizvodu.
tRUGLO na kuhinjskom pultu...
BDC končanica u drugom fokalnom planu.Možda jedina dobra stvar na ovom ekskluzivitetu.
Ajmo sad na recenziju (ako bi se to uopće moglo nazvati recenzijom)...
Vađenjem iz kutije primjećujem da se radi o dosta teškoj stvarčici,u usporedbi sa još jednom koju sam podigao danas u Branimirovoj (kasnije o tome).
Kako sam namjenio da ova optika ide na BAR uz Meoptu Artemis 1.5-6 x 42 rekoh da probam Warne QD 1" ringove,dal pašu...odokativno vidim da bi optika baš fino sjela milimetar i pol od stražnjeg BAR-ovog nišana ali avaj,ringovi škripe,napinju se a tubus struže farbu sa sebe (u biti druga dobra stvar je taj gumirani coating koji ne ostavlja ogrebotine mada strugotina ima).
Nejde i nejde,ne mogu bez pritiska vrtjeti tubus u ringovima a šarafi su do kraja otpušteni.
Ništa,obrusiću kasnije Warne sa finim vodobrusnim iznutra da skinem njemu pola milimetra pa možda sjednu.
U ruke primam optiku,namještam na oko i igram se sa povećanjem,končanica u 2. fokalcu lijepo se vidi i pomislim kako bi krenuo brusiti ringove ali neda mi vrag mira i skinem poklopac sa štelunga za visinu,okrenem par puta u smeru kazaljke na satu ali se ništa ne događa...ček malo,valjda ne vidim dobro iz ruke.
Stavljam je na stol,fiksiram i počinjem vrtjeti na 3.5 uvećanju prema zacrtanoj točki u sobi...niti makac.
Otvaram poklopce za horizontalni štelung...ista stvar.
Sad mi pada na pamet iluminacija.
Piše da svijetli zeleno i crveno,vidi stvarno svijetli...juu,baš fino,barem nešto.
Gasim iluminaciju končanice i vadim urarski set šrafcigera,nekog vraga znam o finoj mehanici ali govorim sam sebi da nejdem predaleko.
Otvaram oprezno vertikalni mehanizam,dolazim do glavnog potiskivača/izvlakača i idem probati "ručno".
Ni makac.
Sad sam već znatiželjan (čitaj:raskopal bi Sv. Petra i rajska vrata) i otvaram do kraja cijeli mehanizam s gornje strane.Tamo gdje bi trebao glavni potiskivač vršiti pritisak ili izvlačiti nešto nalazi se unutarnja tuba i ništa više.
Ponovno oprezno vračam sve dijelove gore i ponavljam postupak na horizontalnom štelungu.Ista stvar.
Lijepo sve pošrafim i odlučim optiku spremiti u ladicu jer je jutro pametnije od večeri a prije toga provjerim reostat da nisam slučajno ostavio upaljenog.
Ne radi.
Otvaram ga i provjeravam bateriju,na momenat je zasjalo punim intenzitetom i onda krepalo izgleda zauvijek.
Sad se gledamo,ta optika i ja.Dajem joj još jednu šansu da je pogleda frend koji je urar,ima i bolje spec. alate pa možda kad je otvori nađe nešto.Šansu da radi ali ne i da ide na pušku.Previše je to ipak stresa za prvi dan i ganc novu optiku...
Ah,da...ona druga stvar zbog koje nisam toliko u depresiji (jer ipak čekam optiku od 11. mjeseca prošle godine) je jedan divan Zeiss Conquest 3.5-10x44
koji je već na Tikki,suncu mojem malom.
Na kraju,koliko me koštala ova avantura?
Ako uzmemo u obzir da mi je Paypal na temelju kašnjenja robe refundirao cjelokupni iznos od 230$ (što se pokazalo spasonosnim) onda su me samo zakačili davanja u Pošti carinjenja koji su bili 349 kuna.
Najteže je iskusiti na svojoj koži ali ipak mislim da sam dobro prošao,rekli bi s par ogrebotina...
Eto,toliko o tome,mislio sam dati iscrpnu recenziju sa barem nekim grupacijama na papiru ali mi tRUGLO nije da(l)o šansu...