Koristim Vortex proizvode već neko vrijeme i za sada imam samo riječi hvale.
Na naše zatvorenije tržište još nisu prodrli koliko treba, što ima smisla s obzirom na dob lovaca i navike koje imaju.
Vani se trendovi mijenjaju i neki “novi”, nama nepoznati proizvodaci grabe veliki dio prodaje.
Ako pratite lovacke youtube kanale rijetko koji lovac ima optike skupljeg segmenta, izuzev nekih long range lovaca i dijela Europe koji naravno kupuju svoje proizvode( Njemci, ja bi također kupovo naše proizvode da postoje i da konkuriraju kvalitetom). 2 optike su na .308 karabinima, dvije na 8x57. Apsolutno sve 4 drže šus, ako se bojite takvih stvari, a sto se sabiranja svjetlosti tice, diamondback hp 3-12x42 hvata vise svijeta nego helia 3-12x56 i isti takav Diavari( optike stare 10-ak godina). Priča da je bolje kupiti staru polovnu optiku nekog renomiranog proizvodaca stvarno ne drze vodu više, pogotovo kad za ovakvu cijenu imati novi proizvod, sa boljim specifikacijama i doživotnom garancijom. Čistoća slike je takder odlicna.
Zadnju koju sam uzeo je diamondback 3-10x50 sa bdc koncanicom. Zatvoreni turreti, bez paralakse. Optika je oko 2500 kn kostala. Postavio sam ju na mossberg patriot 308 koji sam iskljucivo kupio kao radnu pusku. Dodatno sam uzeo EAW picattiny sinu za remington 700 koju sam prekrojio za patriota i vortex viper prstenove.
Iskreno, osobnog sam misljenja da 90% lovaca u hrvatskoj ne moze iskoristiti puni potencijal te puske i optike.
Zao mi je samo sto velika vecina ljudi ne zeli ni probati takvu optiku, a kamoli ju kupiti. Čistoća slike impresivna, svjetlost hvata da se u mrak može pucati, drži šus. Osobno sam protiv lova u mraku, tako da prekasno ni ne ostajem u lovištu i zadovoljila je sve moje potrebe. Sa domaćim hornady vmaxom grupe su 1 moa i manje. Ovisi koliko dugo nisam pucao. Nikad veće. Na 200 i 300 metara pucam bez pomaka tureta, samo bdc koncanica i uredno pogadam na obje daljine metu srnjaka između 7 i 10.
Cilj mi je uzeti jos dvogled i rangefinder i miran sam za dugo vremena
Osim ako uzmem mauser m12, ali ne smijem vise
Pogledajte vortexe, necete pogrijesiti