Nije onaj post bio doslovan,više šala!
Tko ima optiku za snajperski poluautomat,vjerovatno ima i pripadajuće oružje kojem optika odgovara.
To je logičan slijed.
- U BiH sam član LD-a i već sam imao premetačinu od strane lokalnih policijskih i SFOR vojnih snaga.
Helikopter,marica sa specijalcima i SFOR-ova MP. Izvrnuli kuću naopačke. Našli ono što sam i posjedovao po oružnom listu. Ugledali driling,uzeli ga i zamalo dobio "noge", da nisam bio ustrajan i poznavao engleski jezik vjerovatno ga nebih vidio nikada više. Poznato je u to vrijeme bilo da kada oružje bez obzira na legalno posjedovanje dođe u ruke ljudi koji učestvuju u takvim akcijama i ode u Sarajevo,najvjerojatnije ga nećeš više dobiti,bez obzira na zahtjev o povratu.Takav slučaj se već dogodio koju godinu prije kolegi koji je takođe imao legalno posjedovanje oduzetog oružja.
Najvjerovatnije takvo lov. oružje dobije nove vlasnike.
Zbog toga događaja sam možda malo paranoičan.
Slican stvar se i meni desila
Imao sami danas imam potvrdu o predatom vojnom naoruzanju, municiji i opremi...
Upali vojnici Sfora, majka im pokazala oruzje, onimn pretrazili cijeli stan, pokupili mi "visak karabinske municije" i to one "prave", PPU 9,7 i 12,7 gr oko 200 kom, nesto malo vojne, koju sam ostavio da se nadje oko 100 kom, a ostavili mi jednu kutiju vojne 15 kom uz obrazlozenje da mogu da imam samo 25 kom u kuci, Kad sam ih pitao za upucavanje, trening, samo su se pokupili i otisli...Da, odnijeli su i 50-tak metaka za sacmaru....
Sreca, pa nisam imao vise oruzja....moga da zamislim sta bi se desilo sa "viskom"!