Viktore ovdje bi za tebe bio raj ali meni fale madvjedi,vukovi,svinje i posebna vrsta Licani .
Mama mi je iz Klanca selo župani pa znam o Ličanima, ljudine nema šta ali posebna vrsta
Isao sam ja u lov na fazane i zamisli, jedini ja bez kravate.Oko mene si ustogljeni,dotjerani kao da idu u kazaliste,a je obucen lovacki.
O da znam kako to izgleda :D :D :D nači ću ti sliku i postat sutra :D :D :D
E sad ta gospoda koja plati i po 50 000KN za dan lova na fazane puca na njih samo ako su pod kutem vecim od 60 stupnjeva i na daljinama preko 30 m,a poslastica im je pucanje pod 90 stupnjeva na visini izmedju 50-80m.Sad ja sam mislio kako sam ja vjest(za Hrvatsku jesam) ali ti sa kravatama su 10 puta bolji od mene i onih sto sam vidio po Italiji i Hrvatskoj.Zavrsio prvi dio lova i pocele price.Pitaju oni mene o Hrvatskoj,lovu itd. i svima se to svidja ali im se nesvidja da i mi kao Talijani i Francuzi,a i drugi, pucamo na fazana kad se digne i nije daleko i visoko.kako objasniti da mi za sve to nemamo vremena .
Imam prijatelja koji je gamekeeper. On trenira fazane da bolje lete na padinama a hrana je gore!!!!!!!!!!!!!
Kad mi je to rekao ja sam mislio da me zafrkava a onda mi je posalo i snimke!!!!!
Pucat ispod 30-40 metara na fazane iza marke!!!! NEMA ŠANSE!!!!!!!
U sokolarenju u UK, pravi sokolar sa npr. jastrebom se smatra onaj koji kada pas markira doče do psa napravi najmanje 10 koraka u natrag i onda daje znak psu da podigne!!!! A taj lov je i ovako malo učinkovit!!! Onda znaš koliko takva ptica koja na taj način dobro lovi vrijedi i koliko koštaju njeni mladi!!!!
Isto tako cijena lova je kao što si rekao. Dobar grouse moor (padine sa škotskom jarebicom) vrijedi 120 funti sam izlazak i 120 funti za par jarebica. Izrazito dobri moorovi koštaju oko 1 000 000 (milijun) kuna godišnje i to moraš imat preporuku da te puste meču njih!
No isto tako i broju sitne divljači koju ispuštaju je OGROMAN. MOj frend za sokolarenje na 300 hektara ispusti 500-700 fazana. Kaže, nešto za lisice, nešto za grabljivice u prirodi a onda i za mene+ima 60 hranilišta koja su UVIJEK PUNA.
Tu ima potpuno pravo jer pustiti 30 fazana na 2000 hektara je bačen novac.
Jos nesto,neki od tih ljudi su najblizi kraljicini prijatelji i prijatelji mog prijatelja,te kod jutarnjeg caja i dry gina ja sam jedini popio vodku i umjesto kolacica pojeo sam najveci hamburger.Kad su to vidjeli znali su da nisam Englez pa su me dosli upoznati sto je dobro doslo u promociji Hrvatske.Svakako mi je to bio najneobicniji lov.
Potpisujem, isto bi i ja :D :D :D :D :D :D
Pozdrav Viktor