D
POZDRAV LOVCIMA, ČLANOVIMA FORUMA!
Moje ime je Mijo. Lovac sam 42 godine. Živim nedaleko Čazme okružen bogatim lovištima gdje sam od najranijeg djetinjstva imao prilike upoznati mnoge vrste divljači. Predmet mojeg interesovanja nije bila samo divljač već sve živo u prirodi, flora i fauna. Sve sam sa zanimanjem proučavao, stjecao nove poglede i iskustva. Imao sam izuzetnu čast i zadovoljstvo družiti se sa lovnim stručnjacima sedamdesetih godina prošlog stolječa, od njih sam dosta naučio o bilogiji divljači i općenito o lovstvu, kao i o zaštiti prirode koja je imperativ moje današnje aktivnosti.
Zastupam mišljenje " lov je ipak nešto više, više od krvave granćice na šeširu". Ima toliko užitaka i strasti koje se mogu doživjeti u prirodi u lovištu tako da motiv bavljenja lovom nebi trebao biti iskljućivo odstrjel plemenite divljači.Pratim promjene u prirodi nastale djelovanjem štetnih tehnologija i utjecaj tih promjena na život divljači, sve to pokušavam približiti lovcima i ljubiteljima prirode kroz lovačke i druge časopise.
Zadovoljstvo mi je da takvo moje opredjeljenje prihvača sve više današnjih lovaca, posebno mladih.
Uvjeren sam da slične stavove zastupa i većina članova foruma, kojima na kraju upučujem lovački pozdrav.
Dobra Vam kob!