Poštovane kolegice i kolege lovci!
Nakon dugo vremena i čestog posjećivanja foruma kao gost, napokon sam se odlučio da Vam se pridružim.
Inače dolazim iz Orebića, poluotok Pelješac, iz lovačke familije, gdje sam od malih nogu uz oca i rodbinu bio "navučen" na životinje, prirodu, druženje u prirodi, pse goniće, lov i oružje. Punopravni član sam L.D. "Pelisac" od 2003. god. Koristim l.p. cal. "12 i l.k. cal. 30-06. Nažalost, zbog rata sam prvo moje "legalno" oružje imao automatsko tj. vojno. I tako dok smo većina bili "zauzeti" tom vrstom naoružanja, hrvatske šume su uspjele uz nečiji blagoslov oduzeti nam najvažniji dio lovišta koji je bio najpoznatiji u bivšoj državi ako ne i šire. Oduzeli su nam i prisvojili brdo sv. Ilija i svu muflonsku divljač koju su tadašnji članovi krvavo svojim odricanjima, trudom i radom stekli. I tako smo zbog gubitka glavnog izvora sredstava, ograničene površine lovišta, velike populacije predatora i posebno krivolova, osuđeni da se sve više divimo Vama koji nemate takvih problema i da tražimo neki izlaz iz svega toga. Zato ću Vas ovim putem molit za puno razumjevanja i pomoći pri pronalaženju nekih rješenja, a posebno pri uzgoju divljači, jer što god naše društvo kupi, repića ili krila, i odmah pusti u lovište, to jako brzo nestane zbog čaglja i mungosa. Tako da nažalost, i ja i sve moje kolege, zbog svega gore navedenog, imamo vrhunsko znanje, a i pse! za lov na glavnog i prenapučenog štetocinu: čaglja. Nađe se tu koja i ds, i muflon (ali po cjeniku hrv. šuma)
Dobra Vam Kob!