Bok.
Eto, lovac sam 5 godina ali mogu reći aktivan zadnje 2.
Veliki sam ljubitelj boravka u prirodi (kampiranja) i streljaštva pa je lov bio nekako logičan slijed. Potječem iz obitelji u kojoj nema lovaca pa je ovo bilo ujedno i probijanje leda.
Prvu pušku (položara 16) sam kupio po položenom lovačkom ispitu od kolege lovca u društvu u kojem sam stažirao ali nakon pregleda stručne osobe zaključeno je da sam kupio "mačka u vreči"; nažalost već je bilo prekasno. Nakon toga sam odlučio da ću sve kupovati novo pa je eto i moj put do aktivnog lovca bio težak i dug. Tako da su sada u mom vlasništvu trenutno tri lovačke puške: 1. Browning B525 Hunter (12), Češka Zroj. 550 Full Stock u kalibru 30-06 te Sako 85 XS Hunter u kalibru .222 Rem. Puške sam kupovao tim redom a zadnju (Sako 85) sam kupio nedavno jer sam se jako "navukao" na lov lisica (predstavlja mi neki poseban gušt...)
Poruka mladim lovcima: PRIJE KUPNJE TRAŽITE SAVJET BAREM OD DVIJE STRUČNE OSOBE!!!
Poruka starijim kolegama: NADAM SE DA ĆETE IMATI STRPLJENJA NA ODGOVARANJE NA NAŠA PITANJA MLADIH LOVACA MADA SU SE VEĆ NEKA SIGURNO POJAVLJIVALA.
U svakom slučaju, svima vama DOBRA KOB!
Noha