Srdačan pozdrav
Samo molim bez suza radosnica...
Imam skoro 5 banki, 79-te dobio neki papir na kojem piše da sam položio lov. ispit, pa onda kupio sačmaricu. napuc'o se te sitnarije ali me malo štufalo jer nisam imao cucka !
Pa sam krenuo nabavit karabin i tako je započela moja putešestija po bijelom svijetu.
Niti sam uzgajivać niti hranim a niti kupujem divljač. Raduje me samo lov u kontekstu odstrijeljivanja a uzgoj i ostalo rado prepustim onima koji se tim bave, to ih raduje i na tom' zarađuju ! I svaka im čast !
Nekako sam imao sreče pa u nekim čudnim vremeniuma otpucao puno toga što živi u dalmaciji, prijateljevao s divnim ljudima iz Slavonije pa i tamo lovio, Lika mi je draga...
Ali Afrika najdraža.
Tamo je kruna svakog lova.
Inače lovim sa 30-06, municiju (koja je , vidim, ozbiljna tema) gurnem prvu do koje dođem, puška je jeftina CZ 550, optika Leupold 3-9 a ako je u pitanju neki ozbiljan lov na krupne komade (preko tone) ili nabrijane mačketine, onda uzmem neku staru Tikku dvocjevku, položaru kuglaru 9,3.
A "bubnuo" sam (kako vole kazat... "položio na dlaku" ?!?) nekih 150 trofeja za sebe, 500 tinjak još komada ovako za sanitarac, uzgojni odstrel, škart i još svu silu ranjenog....
Nije da se hvalim ali čemu "kupit mercedesa" ako susjed nije zavidan
Inače sam pitom, jedem iz ruke, šala mi je pola života i jako mrzim kad se moram ljutit'
a sad žurim, odo završit' djeci ručak, idu u školu..