Pozdrav,
molila bih za pomoć lovce ili dresere pasa vezano uz mojeg kućnog psa, zapravo trogodišnju kuju mješanku koja kolje -mačke, zečeve, ježeve, guštere, kokoške, puhove,štakore... zapravo sve što joj se nađe na putu a da nije pas ili čovjek (ptice joj nisu napete). S ljudima i psima je umilj ata i vesela, željna igre. Kuja izgleda kao mix labradora i nekog gonića, izuzetno jaka i brza, srednje veličine. Kada vidi plijen uđe u neki (lovački?) trans i počne zavijat i trčat sve dok ju ne zakolje, što traje occa. 2 sekunde. Mrtve životinje ponekad donese kući, često ježa u loptici, štakora ili puha. Kad je na povodcu i vidi životinjicu vuče i cvili ko luda. Neki dan je strgala povodac, a sve je brnjice redom uspjela skinuti, jednu plastičnu i razmrviti. Kuja je inteligentna, ali i razmažena, voli fino pojest i spavat na mekanom. Sluša osnovne naredbe ali ne i na otvorenom,gdje samo gleda kako će pobjeć i omastit brk. Kako više ne znam što da radim, a život s njom u gradu postaje svakim danom sve veći pakao, zanima me da li je moguće da se kuja osposobi za lov ili je za to prekasno?Sterilizirana je i nema nikakva oboljenja.
Iskreno vas molim za savjet i unaprijed hvala!