Postovane Lovice, Lovci i forumasi
Zovem se Samir i bio sam clan LU "Prepelica" Sesvete. Rodom sam iz Slavonije i treca sam generacija lovaca u obitelji. Sve je pocelo zajednickim izlascima u slavonska polja i sume, sa mojim djedom i njegovom "duplonkom" (ruska kokotara TOZ - 16). Sjecam se zajednickih radova u lovistu, postavljanja hranilista, cuvanja fazanske divljaci, izgradnje mnogih ceka i prvog (ne)uspjesnog preskakanja i kupanja u nasoj rijeci, na radost svih okupljenih lovaca...sjecam se tatine "bokerice" (Zastava - 12) i prvog najbrze ulovljenog fazana...od malih nogu sam odrastao pored spomenute duplonke i Sokola - njemacki kratkodlaki pticar, sto je na kraju rezultiralo uspjesno polozenim lovackim ispitom u Sesvetama(Zagreb).
Trenutno se nalazim na Novom Zelandu i daleko sam od svega spomenutog. Zbog zakonskih odredbi nisam bio u mogucnosti ponijeti svoje oruzje, ali radim na tome... Naslijedio sam djedovu duplonku i vlasnik sam lovackog karabina iz radionice Pelin Davora(Zagreb), Mauser 98 Obendorf, cal. 8x68S, turski orah...
Drago mi je da sam nasao ovaj forum. Ako ne mogu biti fizicki, onda barem ovako on-line, dio lovacke zajednice u domovini.
Kia Ora