Medicus,
Kupio sam jučer VMP tablete. Reci mi, kuja ima 11ipol mjeseci, hoće joj i sada to pomoći npr. na mišićnoj masi, izdržljivosti, kilama itd...isto molim te reci koliko dugo da joj ih dajem.
Ja joj dajem sada 2 dnevno (po propisu) mada bi mogao i 3.
Hvala Viktor
Svakako da će joj biti od koristi,ona je još uvijek štene,ne znam koju hranu koristiš,ali ako koristiš Hill's,Eukanuba,Royal Canin,K9(ili neki drugi premium ili superpremium) ne treba pretjerivati sa vitaminima(osobito ako nemaš indikacije za upotrebu vitamina),dozu koju si počeo davati možeš joj davati dok ne potrošiš cijeli paket,nakon toga preporučljivo je koristiti VMP kao dodatak prehrani pri povećanom naporu organizma,dakle,kad intenzivno lovi nekoliko dana u tjednu,u sezoni lova,ljeto-prepelice,zimski period-fazani...
Hipervitaminoze su u praksi rijetke,ali bez obzira na to ja ne bih pretjerivao,hipervitaminoza A i D (toksična doza je 1000 puta veća od dnevne potrebe-teško je izvedivo u praksi) može uzrokovati preranu osifikaciju,dakle potroši taj paket,a kasnije ovisno o potrebi(kad je lovna sezona u punom jeku,niske temp. zimi,povećana aktivnost ljeti..),to sam možeš najbolje procijeniti,nečeš nigdje u literaturi pronaći da ti piše koliko tvoj pas treba pojesti tableta u nekom vremenskom periodu,ali uz pravilnu prehranu moje mišljenje je 1-2 paketa godišnje max.,i to ako je pas radni a ne